Αθλητισμός

Διαμαντίδης: Όταν μιλούσε για το τρίποντο του Σπανούλη

Διαμαντίδης: Όταν μιλούσε για το τρίποντο του Σπανούλη
Διαμαντίδης: Με την απόσυρση του Βασίλη από την ενεργό δράση θυμόμαστε τον θρυλικό εκείνο αγώνα στο τέλος της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ένα ακόμη μεγάλο «τέλος» είχαμε στο Ελληνικό μπάσκετ, με την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη. Ένας έταιρος θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, έκλεισε πριν από μερικα χρόνια τον δικό του κύκλο στο μπάσκετ.

Διαμαντίδης: Τι έλεγε για το τελευταίο ματς της καριέρας του

Στην καριέρα του ο Βασίλης Σπανούλης έχει βάλει πολλά μεγάλα καλάθια, ωστόσο εκείνο το τρίποντο στις 30 Μαΐου 2016 ήταν από τα πιο σημαντικά καθώς σημειώθηκε στο αντίο του Δημήτρη Διαμαντίδη. Εκείνη η σειρά των τελικών ήταν η τελευταία που είδαμε τους δύο αιώνιους να προσφέρουν απίστευτο θέαμα και τέσσερις αγώνες που το φινάλε τους ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Διαμαντίδης

Ο ΠΑΟ είχε κάνει το μπρέικ στο πρώτο ματς, ο Ολυμπιακός απάντησε με νίκη σε νεκρό χρόνο στο 2ο ματς (τρίποντο Σπανούλη με τον Καλάθη κρεμασμένο πάνω του), νίκη στο φινάλε του τρίτου αγώνα στο ΣΕΦ και κατάκτηση του τίτλου στο ΟΑΚΑ με τρίποντο σε νεκρό χρόνο από τον Σπανούλη με τον Διαμαντίδη να μην μπορεί να τον κόψει. «Δεν το χάνεις ρε Βασιλάρα, σκέφτηκα, αλλά δεν το έχασε…», είπε με χαμόγελο μετά το φινάλε του αγώνα ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος σε εκείνο το ματς ολοκλήρωσε την σπουδαία του καριέρα αλλά παρόλο που ο άλλοτε συμπαίκτης του δεν του έκανε τη χάρη τον αποθέωσε.

Διαμαντίδης: Λίγα λόγια για τον Έλληνα παίκτη

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής. Έχει ύψος 1.96 μ. και αγωνιζόταν στις θέσεις πλέι μέικερ και σούτινγκ γκαρντ (κόμπο γκαρντ) αλλά και ως σμολ φόργουορντ εφόσον χρειαζόταν. Η σταδιοδρομία του διήρκεσε δεκαεπτά χρόνια: Πέντε χρόνια (1999-2004) υπήρξε μέλος του Ηρακλή και τα υπόλοιπα δώδεκα, (2004-2016) αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην ομάδα του Παναθηναϊκού, φορώντας το νούμερο 13. Υπήρξε και αρχηγός της ομάδας για οκτώ χρόνια. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πληρέστερους παίχτες όλων των εποχών στο Ελληνικό αλλά και Ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς και ο κορυφαίος Έλληνας αμυντικός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments