Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 27/6: Έρχονται προνόμια για εμβολιασμένους

Κρούσματα σήμερα 27/6: Έρχονται προνόμια για εμβολιασμένους
Κρούσματα σήμερα 27/6: Σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων. Τι αναμένεται να ανακοινωθεί από Δευτέρα.

Τα κρούσματα για σήμερα 27/6 θα ανακοινώσει σύντομα ο ΕΟΔΥ. Χθες καταγράφηκαν 375 νέες λοιμώξεις και 201 από αυτές εντοπίστηκαν στην Αττική.

Κρούσματα σήμερα 27/6: Έρχονται τα προνόμια για εμβολιασμένους

Για τα προνόμια στους εμβολιασμένους πολίτες μίλησε στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος. Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε πως αυτά θα εξειδικευθούν την επομένη εβδομάδα, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι το μήνυμα είναι εμβολιασμός και όχι περιορισμός. Τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς οι εμβολιασμένοι με μία τουλάχιστον δόση ανέρχονται στο 54% και οι επόμενοι δύο μήνες είναι πολύ κρίσιμοι για την επίτευξη ανοσίας στην κοινότητα. Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους πολίτες είναι πως η ζωή τους θα γίνει ξανά κανονική. Κρούσματα σήμερα 27/6

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα το πρωί του Σαββάτου μιλώντας στο MEGA ξεκαθάρισε το τοπίο, κάνοντας λόγο για σχετικές ανακοινώσεις οι οποίες θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα. «Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χωρό θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες», ανέφερε.

Κρούσματα σήμερα 27/6: Πως θα εξειδικευθούν τα προνόσμια των εμβολιασμένων

Η κεντρική ιδέα του μοντέλου που είναι στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι να λειτουργούν οι χώροι υψηλής πυκνότητας – κυρίως οι ανοιχτοί – σε δύο ταχύτητες και να είναι στην ευχέρεια των ιδιοκτητών το πώς θα ενεργούν.

Κρούσματα σήμερα 27/6

Πιο συγκεκριμένα, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, υπεύθυνοι κινηματογράφων, θεάτρων, συναυλιών, φεστιβάλ, αθλητικών εκδηλώσεων θα μπορούν να επιλέγουν αν θα παρέχουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν αποκλειστικά σε εμβολιασμένους οπότε και θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. Ωστόσο εάν ο κάθε υπεύθυνος επιλέξει να απευθυνθεί σε όλο το φάσμα των πολιτών – εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους – τότε θα ισχύουν τα πρωτόκολλα που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Εξαίρεση σε αυτό το μοντέλο θα έχουν οι χώροι που είναι απαραίτητο να πάει ένας πολίτης όπως δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σουπερμάρκετ, καταστήματα, τράπεζες, ΜΜΜ, κλπ. Σε αυτά δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Κρούσματα σήμερα 27/6: Πωςθα γίνεται η εισαγωγή

Εάν οι καταστηματάρχες επιλέξουν ο χώρος τους να είναι covid free τότε θα λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο έλεγχος εμβολιασμού του πελάτη αναμένεται να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης στην οποία θα σκανάρει το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αναφέρει ο ΣΚΑΙ. Κρούσματα σήμερα 27/6

Εάν επιλέξουν ο χώρος τους να δέχεται ανεμβολίαστους πολίτες τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με μάσκες, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων. Εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σουπερ μαρκετ, καταστήματα, τράπεζες και Μέσα Μεταφοράς όπου δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments