Ελλάδα

Αγρίνιο: Στον εισαγγελέα ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Αγρίνιο: Στον εισαγγελέα ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης
Αγρίνιο: Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης.

Σοκ στην κοινωνία έχει προκληθεί από την είδηση ότι ιερέας φέρεται να βίασε ανήλικη στο Αγρίνιο. Μάλιστα ο ιερέας συνελήφθη από τις αρχές για τον βιασμό και για παιδική πορνογραφία. Να θυμίσουμε ότι είναι το δεύτερο περιστατικό μετά την πρωτοφανή επίθεση πρώην ιερέα σε μητροπολίτες με βιτριόλι.

Ειδικότερα, στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο ιερέας που συνελήφθη και κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και βιασμό ανήλικης. Οι εξελίξεις είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα, όταν στις εισαγγελικές Αρχές κοινοποιήθηκε καταγγελία για τον 49χρονο ιερέα, που αφορούσε ιστορία που φέρεται να διαδραματίστηκε στο παρελθόν.

Η καταγγελία

Συγκεκριμένα, μια 22χρονη γυναίκα κατήγγειλε πως αυτή βιάστηκε το 2013 και πως η 27χρονη σήμερα αδερφή της υπέστη σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν ανήλικη. Οι νεαρές υπέβαλλαν και σχετικές μηνύσεις.

Παραγγέλθηκε ακολούθως από τον Εισαγγελέα στις αστυνομικές Αρχές η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Ακολούθησε η συλλογή καταθέσεων και στοιχείων, ενώ την Τετάρτη έγινε από την Ασφάλεια Αγρινίου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έρευνα σε δύο οικίες του ιερέα.

Κατασχέθηκαν υπολογιστές και τάμπλετ που έγιναν φύλλο και φτερό και φέρεται να εντοπίστηκε υλικό (φωτογραφίες) παιδικής πορνογραφίας. Ο ιερέας ιερουργούσε σε εκκλησίες χωριών της οικείας Μητρόπολης, η οποία καλείται πλέον να διαχειριστεί την συγκλονιστική αυτή υπόθεση και αναμένει κι αυτή τις εξελίξεις.

Αναμένονται κι άλλες καταγγελίες

Πριν από αρκετά χρόνια στο Αγρίνιο, μάλιστα, το όνομα του συγκεκριμένου ιερέα είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία για μια υπόθεση την οποία εξέτασαν τότε και οι εκκλησιαστικές Αρχές, η οποία ωστόσο δεν συνδέεται με αυτή που προκάλεσε τις σημερινές εξελίξεις.

Είχε τότε καταγγελθεί από επιχειρηματία της πόλης πως ο ιερέας έπεισε τη γυναίκα του και τα παιδιά του να τον εγκαταλείψουν και μετακόμισαν στο δικό του σπίτι. Η δικηγόρος των κοριτσιών Κατερίνα Κιτσάκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι αναμένονται και άλλες καταγγελίες για τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου ιερέα.

Η συγκλονιστική μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ιερέα

Τον περασμένο Ιανουάριο το φως της δημοσιότητας είδε η συγκλονιστική μαρτυρία θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης από τον συγκεκριμένο ιερέα. Από τα 12 έως και τα 14 της η Ελένη Β. που ζει στο Αγρίνιο παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον ιερέα- πνευματικό της μέσα στο σπίτι του. Μια σεξουαλική παρενόχληση σε 24 τουλάχιστον αξιόποινες συνέχειες, στην πιο τρυφερή ηλικία ενός κοριτσιού. Εκείνη, ενήλικη πια, μοιράστηκε τη συγκλονιστική της μαρτυρία στο, αποκαλύπτοντας τα βασανιστήρια που πέρασε δίπλα στον εν λόγω ιερέα.

Η μαρτυρία της Ελένης

«Υπάρχει μια αυτοματοποιημένη άμυνα στο ανθρώπινο σύστημα που ό,τι σε έχει τραυματίσει σοβαρά προσπαθείς να το σβήσεις από τη μνήμη σου. Δεν γίνεται συνειδητά, σε βοηθάει όμως να επιβιώσεις. Δεν πετυχαίνει πάντα. Η δική μου σεξουαλική παρενόχληση ξεκινάει όταν αυτός ο άνθρωπος, ο ιερέας, ο οικογενειάρχης, ο οποίος είναι και συγγενής μου, θείος μου, ήρθε πολύ κοντά με την οικογένειά μου και κυρίως με τη μητέρα μου. Την πέτυχε σε μία ευάλωτη προσωπική φάση κι εκείνη γαντζώθηκε από πάνω του. Εγώ είχα τελειώσει μόλις το δημοτικό. Ήμουν 12 ετών.

Πηγαίναμε στο σπίτι τους σχεδόν καθημερινά. Ο παπάς παραμύθιαζε τη μαμά μου με θρησκευτικά και διάφορα μεταφυσικά. Της έλεγε ότι μας είχαν κάνει μάγια και πως μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει. Πράγματα που ένας λογικός άνθρωπος τα ακούει και γελά, για εμάς ήταν η ζωή μας. Η μάνα μου κοκκάλωνε από φόβο, την χειραγωγούσε στο 100%. Έκρινε λοιπόν πως αυτός ο παπάς πρέπει να με καθοδηγήσει στον βίο μου. Κάπως έτσι έγινε ο πνευματικός μου πατέρας. Άρχισε να με εξομολογεί. Πολύ αργότερα έμαθα ότι δεν είχε καν την άδεια για κάτι τέτοιο», αποκάλυψε το θύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments