Διεθνή

Sputnik V εμβόλιο: Αποτελεσματικό κατά 90% στη μετάλλαξη Δέλτα

Sputnik V εμβόλιο: Αποτελεσματικό κατά 90% στη μετάλλαξη Δέλτα
Sputnik V εμβόλιο: Σύμφωνα με ανακοίνωση Ντενίς Λογκουνόφ, αναπληρωτή διευθυντή του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας που έχει αναπτύξει το εμβόλιο.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, είναι κατά 90% αποτελεσματικό κατά της ινδικής παραλλαγής «Δέλτα», δήλωσε σήμερα ο Ντενίς Λογκουνόφ, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας που έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο. Να σημειωθεί πως ο ΠΟΥ έστειλε αντιπροσωπεία στη Ρωσία για να μελετήσει το εν λόγω εμβόλιο.

Sputnik V εμβόλιο: Πως υπολογίστηκε το ποσοστό

Ο Λογκουνόφ δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής «Δέλτα», υπολογίσθηκε με βάση τα στοιχεία των ψηφιακών ιατρικών καταγραφών και των καταγραφών των εμβολιασθέντων. Sputnik V εμβόλιο

«Με βάση αυτά τα στοιχεία, ακόμη και σε σχέση με την ινδική παραλλαγή, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik διατηρείται στα επίπεδα του 90%…Αυτή την στιγμή εκτιμούμε ότι η αποτελεσματικότητα με βάση διάφορες παραμέτρους είναι πάνω από το 90%» δήλωσε ο Λογκουνόφ. Ο ίδιος είπε ότι στην Ρωσία εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών, δημιουργούνται ιδανικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη των ιών.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V όπως έχουν δηλώσει οι ερευνητές είναι εξίσου αποτελεσματικό κατά 92% κατά του αρχικού στελέχους προέλευσης του κορωνοϊού.

Ρωσία: Δεν θα εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού μέχρι το φθινόπωρο

Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού έως το φθινόπωρο, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, μετά την καταγραφή ρεκόρ νέων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, εκτιμώντας ότι ο στόχος που είχε θέσει για την επίτευξη συλλογικής ανοσίας θα μετατεθεί χρονικά, καθώς οι ρυθμοί εμβολιασμού δεν ήταν μέχρι στιγμής οι αναμενόμενοι. Sputnik V εμβόλιο

«Είναι προφανές ότι δεν θα είναι εφικτό να εμβολιασθεί το 60% έως το φθινόπωρο, βλέπουμε ότι μόνο αυτή την εβδομάδα άρχισε λίγο-πολύ να αυξάνεται ο αριθμός αυτών που επιθυμούν να εμβολιασθούν, ενώ πριν η δυναμική εμβολιασμού ήταν δυστυχώς σε χαμηλά επίπεδα, παρότι το κράτος δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις γι αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι ρωσικές αρχές αποδίδουν την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην παραλλαγή ‘Δέλτα’ του κορωνοϊού, με την οποία έχει μολυνθεί το 90% όλων των νέων κρουσμάτων αλλά και στην διστακτικότητα πολλών Ρώσων να εμβολιασθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments