Άποψη

Timeless δούλεμα και τα μικρολαμόγια των Βαλκανίων

Timeless δούλεμα και τα μικρολαμόγια των Βαλκανίων
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr αναφέρεται στο ζήτημα που προέκυψε με την εμφάνιση των Σκοπίων στο Euro 2020.

Στον απόηχο του θέματος που δημιουργήθηκε με την εμφάνιση της ομάδας των Σκοπίων στο Euro, όπου βέβαια στις φανέλες τους υπήρχε φαρδιά- πλατιά το «Μακεδονία» νέτο- σκέτο, ο πρωθυπουργός του υβρίδιου, Ζόραν Ζάεφ, έδωσε «εξηγήσεις» στη Βουλή του: «Ναι, η «μακεδονική» ταυτότητα είναι συγκεκριμένη. Σήμερα, για τους Έλληνες πολιτικούς, δεν υπάρχουν διλήμματα όταν χρησιμοποιείται το Βόρεια, καθώς και το «Μακεδόνας» ή «Μακεδόνες». Ήμασταν FYROM για ολόκληρο τον κόσμο, μόνο στο εσωτερικό λέγαμε Δημοκρατία της «Μακεδονίας».

Σήμερα είμαστε η Βόρεια Μακεδονία για ολόκληρο τον κόσμο, είμαστε «Μακεδόνες» που μιλούν «μακεδονικά» για ολόκληρο τον κόσμο. Σε θέματα ταυτότητας, δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις και δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις».

Ο Ζάεφ αναγκάστηκε να «απολογηθεί» στην αντιπολίτευση επειδή ζήτησε «συγγνώμη» από την Ελλάδα για το «λάθος» κατόπιν των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, αφού προηγουμένως αράδιασαν ψέματα ότι η εθνική δεν επιχορηγείται από το κράτος, άρα δεν εμπίπτει στους φορείς που δεσμεύονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών και διάφορα άλλα υποτιμητικά της νοημοσύνης οποιουδήπτε. Βέβαια δεν υπήρξε κανένα «λάθος», για κανονική και αναμενόμενη σκοπιανή λαμογιά πρόκειται, εξάλλου ο ίδιος ο Ζάεφ σε ανάρτησή του στο twitter σε εθνική «Μακεδονίας» αναφέρθηκε, για να ισχυριστεί ξανά ότι πρόκειται για νέο λάθος «από συνήθεια».

Αυτό που λέει ο Ζάεφ στην αντιπολίτευση στην ουσία είναι “μην είστε ανόητοι, πήραμε περισσότερα απ’ όσα φανταζόμασταν, οι Έλληνες αναγνώρισαν «μακεδονική» ταυτότητα, «μακεδονική» γλώσσα και για όλο τον κόσμο τυπικά είμαστε «Βόρεια Μακεδονία», αλλά ποιος στέκεται στο «Βόρεια» όταν όλα τα άλλα είναι «μακεδονικά», εξάλλου μπορούμε να δουλεύουμε την Ελλάδα χρησιμοποιώντας όπου θέλουμε το «Μακεδονία’ και δηλώνοντας μετά «λάθος» μέχρι να εκφυλιστεί η υπόθεση και να βαρεθούν να ενίστανται “.

Και για γίνει πιο κατανοητό αυτό που λέει ο Ζάεφ, το σκοπιανό υπουργείο Τουρισμού υιοθέτησε και πάλι το τίτλο «Macedonia timeless» ( «Διαχρονική Μακεδονία») στην καμπάνια του, υπενθυμίζοντας το timeless δούλεμα που πέφτει εκ μέρους τους και καλά κάνουν, αφού βρίσκουν και τα κάνουν.

Από τη στιγμή που οι Βούλγαροι βάζουν βέτο στη ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ για αυτό που θα έπρεπε να βάζουμε εμείς, ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα, ενώ η Ελλάδα εμφανίζεται πρόθυμη να βοηθήσει, τα μικρο-λαμόγια των Βαλκανίων που προσπαθούν να κάνουν καριέρα με κλεμμένη ταυτότητα και ως σουγιάδες τρίτων που έχουν περίεργα σχέδια για τα Βαλκάνια, η timeless κοροϊδία είναι φυσικό επόμενο.

Η αναστολή της κύρωσης από την Ελληνική Βουλή των Μνημονίων ( σε τρεις γλώσσες μεταξύ των οποίων και τα δήθεν «μακεδονικά») που προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, λόγω αντιδράσεων εντός ΝΔ που προκλήθηκαν από τη σκοπιανή αποχαλίνωση αφού θεώρησαν ότι έδεσαν τον γάιδαρό τους στο ΝΑΤΟ και προεξοφλούν ότι θα τον δέσουν και στην ΕΕ, είναι μία αντανακλαστική κίνηση αποφυγής πολιτικού κόστους. Διαφορετικά η ΝΔ θα βρισκόταν στην άβολη θέση να τα υπερψηφίζει με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και να τα καταψηφίζουν δικοί της.

Έστω κι έτσι καλώς έγινε, αλλά το πρόβλημα με τη διάτρητη Συμφωνία παραμένει, καθώς αποτελεί το κουκούλι στο οποίο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το ψευδο-μακεδονικό αφήγημα της σκοπιανής μαριονέτας που πίστεψε ότι μπορεί να πάρει ζωή με παραχαραγμένα στοιχεία και να πλασαριστεί ως κανονικό έθνος.

Από τη στιγμή πάντως που το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν φαίνεται να μπορεί να διαχειριστεί το συγκεκριμένο θέμα διασφαλίζοντας τα εθνικά συμφέροντα, εφόσον υπάρχουν Τσίπρες και Κοτζιάδες έτοιμοι να υπογράψουν τέτοιες συμφωνίες, το ζήτημα θα το λύσει η Ιστορία. Η Νέμεσις των Σκοπιανών θα έχει δύο πρόσωπα. Ένα αλβανικό και ένα βουλγαρικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments