Πολιτική

Μενδώνη: Η Ελληνική Αστυνομία είχε μία μεγάλη επιτυχία

Μενδώνη: Η Ελληνική Αστυνομία είχε μία μεγάλη επιτυχία
Μενδώνη: Έσπευσε να τοποθετηθελι σχετικά με την κριτική που ασκείται στην ΕΛ.ΑΣ για την τώση του πίνακα , του Πικάσο.

«Μιζέρια» είναι σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού η κριτική που δέχεται από χθες η ΕΛ.ΑΣ., το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Πολιτισμού για τις εικόνες ντροπής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και την κακομεταχείριση του πίνακα του Πικάσο. Πικάσο

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ALPHA και σε σχετική ερώτηση που περιλάμβανε και την πτώση του πίνακα, η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε:

«Αν είναι επικοινωνιακή φιέστα το γεγονός ότι μέτα από 9 χρόνια επουλώνονται τα τραύματα της Εθνικής Πινακοθήκης και εντοπίζεται από την Αστυνομία ο δράστης μαζί με τα δύο κλοπιμαία, αυτό το αφήνω στην κρίση του καθενός που μας ακούει. Ας μην γινόμαστε τόσο μίζεροι, ας δεχτούμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε μία μεγάλη επιτυχία, που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί το ένα έργο έχει και συναισθηματική αξία για τον ελληνικό λαό».

Κλοπή Πικάσο: Ο κλεμμένος πίνακας επιστρέφει στην Εθνική Πινακοθήκη, αν και συνέβη και ένα μικρό ατύχημα στην συνέντευξη Τύπου.

Εννιά χρόνια μετά βρέθηκε ο κλεμμένος Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη. Ο πίνακας βρέθηκε μαζί με άλλον έναν του Μοντριάν σε μια κρύπτη στην Κερατέα. Να θυμίσουμε ότι λεπτομερή περιγραφή της ληστείας των πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη που πραγματοποιήθηκε το 2012, έδωσε ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό με το «γλίστρημα» του πίνακα του Πικάσο από τον πάγκο που είχε τοποθετηθεί, το μεσημέρι της Τρίτης, στη διάρκεια παρουσίασης της εξιχνίασης της υπόθεσης κλοπής στην Εθνική Πινακοθήκη, προκάλεσε σωρεία σχολίων στα social media. Ακόμη, υπήρξαν αντιδράσεις και από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι αναρτήσεις του Πλαίσιο και του ΙΚΕΑ για το «γλίστρημα» του πίνακα

Σε αναρτήσεις με εξαιρετικό χιούμορ, προχώρησαν και η επίσημες Facebook σελίδες της αλυσίδας καταστημάτων Ikea στην Ελλάδα, αλλά και το «Πλαίσιο» οι οποίες παρουσίασαν μια απλή και οικονομική «λύση» για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον! svg%3E svg%3E

Πικάσο: Πως είχε γίνει η ληστεία

Ήταν ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου του 2012, όταν άγνωστοι δράστες κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό του κτιρίου της Εθνικής Πινακοθήκης, επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, να παραβιάσουν μια πόρτα μπαλκονιού και να μπουν στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης. Τα ξημερώματα οι δύο δράστες τρύπωσαν στην αίθουσα που βρισκόταν ο πίνακας του Πικάσο και ολοκλήρωσαν το χτύπημα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments