Ελλάδα

Πίνακας Πικάσο κλοπή: Πήρε προθεσμία ο 49χρονος

Πίνακας Πικάσο κλοπή: Πήρε προθεσμία ο 49χρονος
Πίνακας Πικάσο κλοπή: Ο 49χρονος θα απολογηθεί αύριο.

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο 49χρονος κατηγορούμενος για τη μεγάλη κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη. Οι υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Λένα Μενδώνη σε συνέντευξη τύπου μίλησαν για το πως βρέθηκε ο πίνακας του Πικάσο.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή για αύριο το μεσημέρι, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.

Πίνακας Πικάσο κλοπή: Tι υποστήριξε ο δικηγόρος του

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Σάκης Κεχαγιόγλου, τόνισε εκ νέου πως ο εντολέας του, κατά δήλωσή του, ποτέ δεν επιχείρησε να πουλήσει τους πίνακες ούτε στο εξωτερικό ούτε στην Ελλάδα. Ερωτηθείς γιατί ο 49χρονος δεν επέστρεψε νωρίτερα τους πίνακες, ο κ. Κεχαγιόγλου απάντησε: «Η επιστήμη λέει ότι στους πίνακες πάνω υπάρχει το DNA. Για να το εξαφανίσει, θα έπρεπε να βάλει χλωρίνη. Δεν ήθελε να τους καθαρίσει με χλωρίνη και να τους καταστρέψει».

Πίνακας Πικάσο κλοπή

«Τονίζω ότι χωρίς τη δική του συνεργασία και χωρίς να μας υποδείξει το μέρος που είχε κρύψει τους πίνακες, δεν θα τους βρίσκαμε ποτέ. Άρα, η έμπρακτη μεταμέλειά του είναι εξ αρχής και οικειοθελής. Όλα τα έκανε μόνος του χωρίς συνεργούς» προσέθεσε.

Τέλος, ο κ. Κεχαγιόγλου, σε ερώτηση για το αν υπήρχε κίνδυνος για τους πίνακες στο ρέμα στο Πόρτο Ράφτη, απάντησε πως τα έργα τέχνης κινδύνεψαν από άλλους λόγους και όχι από τον εντολέα του. Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί στον ανακριτή για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πραγμάτων καλλιτεχνικής σημασίας που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένα σε κοινή θέα και σε δημόσιο κτίριο. Πίνακας Πικάσο κλοπή

Πίνακας Πικάσο κλοπή:

Όπως έγινε γνωστό ο 49χρονος δράστης υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου έκρυβε τους πίνακες. Οι πίνακες βρέθηκαν στην Κερατέα σε σημείο μέσα σε ρεματιά συσκευασμένοι και προστατευμένοι για να μην υποστούν φθορές. Πινακοθήκη Πικάσο

Εντοπίστηκαν από το 2ο τμήμα του ΥΔΕΖΙ και κάπως έτσι ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο το θρίλερ της «ληστείας του αιώνα» όπως είχε χαρακτηριστεί η υπόθεση με τον Πικάσο… που έκανε φτερά. Έχει γίνει ήδη μια σύλληψη. Πρόκειται για Έλληνα που έχει γεννηθεί το 1972. Ο συλληφθείς συνελήφθη από το Τμήμα Διαρρηκτών και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου ήταν κρυμμένοι οι πίνακες, στην Κερατέα.

Πιο αναλυτικά, ο άνδρας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως έκλεψε τα έργα τέχνης μόνος του και πως τόσα χρόνια τα έκρυβε σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην Κερατέα. Υποστήριξε επίσης πως πριν λίγο καιρό τα πήρε από την συγκεκριμένη κρυψώνα και τα έκρυψε εκ νέου, αυτή τη φορά σε μια ρεματιά ξανά στην Κερατέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments