Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Έφτασε στις φυλακές Δομοκού

Χρήστος Παππάς: Έφτασε στις φυλακές Δομοκού
Χρήστος Παππάς: O πρώην βουλευτής που διέφευγε της σύλληψης και συνελήφθη την Πέμπτη μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού.

Σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς, χθες το βράδυ της Πέμπτης 1/7. Ο πρώην βουλευτής που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης, από τότε που βγήκε η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Κατόπιν της παρουσίας του ενώπιον του εισαγγελέα, ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής

Πιο συγκεκριμένα, στις φυλακές Δομοκού έφτασε λίγο μετά τις 18:00 της Παρασκευής ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης, Χρήστος Παππάς. Ο χρυσαυγίτης βρέθηκε στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία να μην μεταχθεί στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, κάτι που ωστόσο δεν εισακούστηκε.

Η διαδικασία

Πλέον, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Ο Χρήστος Παππάς θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον κοροναϊό και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για 14 ημέρες. Από κει και πέρα θα αποφασιστεί σε ποιο κελί θα κρατηθεί.

«Το γεγονός σύλληψης ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της αστυνομίας, η οποία κατάφερε να τον εντοπίσει στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι μία επιτυχία», ανέφερε.

Γιατί μπορεί να βγει σε πέντε χρόνια

«Δεν είχε τις προσβάσεις προς τα έξω. Δεν γνώριζα που ήταν κρυμμένος και δεν ήθελα να γνωρίζω, γιατί φοβόμουν τη στιγμή αυτή. Δεν θα ήθελα να σκεφτεί κανένας ότι διέρρευσε από εμένα ο τόπος στον οποίο έμενε» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήθηκε η διαδικασία, θα κρατηθεί στο κατάστημα κράτησης και αναμένει την καθαρογραφή της απόφασης και τον προσδιορισμό του Εφετείου. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αναμένεται να βγει από τη φυλακή σε περίπου 5 χρόνια, εάν η πρωτόδικη ποινή μείνει ίδια στο Εφετείο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του Χρήστου Παππά στην οποία αναφέρει: «Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, σήμερα το πρωί. Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments