Διεθνή

Johnson & Johnson: Παρέχει ανοσία για τουλάχιστον οκτώ μήνες

Johnson & Johnson: Παρέχει ανοσία για τουλάχιστον οκτώ μήνες
Johnson & Johnson: Ανακοίνωσε ότι το μονοδοσικό εμβόλιό της εξουδετερώνει την ταχέως μεταδιδόμενη μετάλλαξη «Δέλτα» και παρέχει διαρκή προστασία έναντι της λοίμωξης ευρύτερα.

Η εταιρεία Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι το μονοδοσικό εμβόλιό της παρέχει ισχυρή προστασία έναντι της ταχέως μεταδιδόμενης μετάλλαξης «Δέλτα» και άλλων στελεχών της Covid-19 και παρέχει διαρκή προστασία έναντι της λοίμωξης ευρύτερα.

Ισχυρά αντισώματα

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη όσοι έλαβαν το εμβόλιο παρήγαγαν ισχυρά αντισώματα εξουδετέρωσης για τουλάχιστον οκτώ μήνες έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης και της «Δέλτα», που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Πρόσθεσε δε ότι το εμβόλιο της είναι κατά 85% αποτελεσματικό και θα μπορούσε να αποτρέψει τη νοσηλεία και τον θάνατο.

Το εμβόλιο εμφανίζει μικρή μόνο μείωση στην αποτελεσματικότητα του έναντι της «Δέλτα», συγκριτικά με το αρχικό στέλεχος του ιού, που εμφανίστηκε στην Κίνα, σύμφωνα με τους «New York Times».Είναι όμως πιο  έναντι της «Δέλτα» από ό,τι έναντι της «νοτιοαφρικανικής» παραλλαγής «Βήτα», κάτι που έχει φανεί να συμβαίνει και στα εμβόλια τύπου mRNA.

ΠΟΥ μετάλλαξη Δέλτα: Για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα για την Ευρώπη προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο κύμα κορωνοϊού από τη μετάλλαξη Δέλτα, κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμος Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη. Την ίδια ώρα από σήμερα τέθηκε σε ισχύ το Green Pass για τις μετακινήσεις εντός της Ηπείρου.

ΠΟΥ μετάλλαξη Δέλτα: Τι αναφέρει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη

Μια περίοδος 10 εβδομάδων στη διάρκεια της οποίας μειώνονταν τα κρούσματα της covid-19 στην Ευρώπη έφτασε στο τέλος της και ένα νέο κύμα μολύνσεων είναι αναπόφευκτο, αν οι πολίτες και οι πολιτικοί δεν παραμείνουν πειθαρχημένοι, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε. ΠΟΥ μετάλλαξη Δέλτα

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 αυξήθηκε κατά 10%, κυρίως λόγω των ταξιδίων, των συγκεντρώσεων και της χαλάρωσης των μέτρων, εξήγησε ο Κλούγκε.

«Αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο μιας γρήγορα εξελισσόμενης κατάστασης: Ένα νέο στέλεχος ανησυχίας — το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα– και μια περιοχή όπου, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κρατών, εκατομμύρια ανθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι» κατά της covid-19, πρόσθεσε.

ΠΟΥ μετάλλαξη Δέλτα: Θα επικρατήσει στην Ευρώπη

H μετάλλαξη «Δέλτα» (ινδική) θα αποτελεί το 90% των κρουσμάτων στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες, αναφέρει σε νέα εκτίμησή του το ECDC. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι πιο μεταδοτική από την Alpha (Β.1.1.7) VOC και μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments