Ελλάδα

Φωτιά στη Λάρισα: Καίγεται το δάσος Καραντάου

Φωτιά στη Λάρισα: Καίγεται το δάσος Καραντάου
Φωτιά στη Λάρισα: Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε αγροτική περιοχή του Καλού Νερού Δήμου Κιλελέρ στη Λάρισα. Ώρες αγωνίας στην Αγία Τριάδα από τη φωτιά, εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε αγροτική περιοχή του Καλού Νερού Δήμου Κιλελέρ και στη συνέχεια – λόγω και της έντασης των ανέμων – επεκτάθηκε σε εκτεταμένο μέτωπο.

Η μάχη ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής ήταν ολονύχτια και σύμφωνα με τις πληροφορίες – νωρίς το πρωί του Σαββάτου – δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Αυτή την ώρα οι εστίες της φωτιάς εντοπίζονται στο όρος «Καραντάου», στα όρια των Π.Ε. Λάρισας και Μαγνησίας, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 90 πυροσβέστες, ενώ στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται 23 υδροφόρα οχήματα και 17 βοηθητικά.

Εκκενώθηκε η Αγία Τριάδα

Ώρες αγωνίας έζησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι κάτοικοι του οικισμού της Αγίας Τριάδας στο δήμο Φαρσάλων, καθώς οι φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά τα σπίτια τους.

Προληπτικά εγκατέλειψαν το χωριό μετά από παρότρυνση των αρχών, ευτυχώς όμως η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και η αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου συνέδραμε στο να αποφευχθούν τα χειρότερα, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments