Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 03/07: Που εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 03/07: Που εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 03/07: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Αύξηση σοκ παρατηρήθηκε στα κρούσματα από κορωνοϊό σήμερα Σάββατο 03/07. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ οι μολύνσεις στην επικράτεια έφτασαν τις 1.001. Δείτε παρακάτω την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα Σάββατο.

Κατανομή κρουσμάτων 03/07: Δείτε την κατανομή των κρουσμάτων

Στην Αττική καταγράφονται 596 κρούσματα, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στον Νότιο Τομέα Αθηνών (180), ενώ ακολουθεί ο Κεντρικός Τομέας με 159.

  • Ανατολική Αττική 78
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 64
  • Δυτική Αττική 6
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 60
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 159
  • Νησιά 2
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 180
  • Πειραιάς 47

Γεωγραφική διασπορά

Κατανομή κρουσμάτων 03/07

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής  για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Κατανομή κρουσμάτων 03/07

Χρούσος: Τις επόμενες μέρες η έγκριση της Επιτροπής για εμβολιασμό παιδιών 15-17 ετών

Εντός των επόμενων ημερών, ενδεχομένως ακόμα και την Τρίτη, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας από 15-17 ετών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ παρέα» ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος.

«Σίγουρα στο εγγύς μέλλον, εντός του Ιουλίου, πιθανώς και την ερχόμενη Τρίτη, θα εγκριθούν οι εμβολιασμοί για παιδιά μεταξύ 15-17 ετών και αργότερα ίσως και για μικρότερες ηλικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι είναι καλό να εμβολιαστούν, καθώς δε διαφέρουν πολύ από τους νέους 18-20 ετών, διότι κινούνται, πάνε σχολείο κλπ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους εφήβους με υποκείμενα νοσήματα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Επιτροπή να συστήσει και τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Όπως τόνισε ο κ. Χρούστος οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί στις ηλικίες 12-15 ετών, είναι ασφαλή και δεν παρουσιάζουν επιπλοκές.

Τέλος, επισήμανε ότι το μόνο διαθέσιμο εμβόλιο για τα παιδιά είναι της Pfizer, γιατί αυτό είναι το μόνο που έχει δοκιμαστεί σε αυτές τις ηλικίες. «Τα χιλιάδες παιδιά που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ είναι όλα καλά», ωστόσο σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια, αν και συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments