Ελλάδα

Μετάλλαξη Δέλτα: Τα 3 συμπτώματα που όποιος τα έχει πρέπει να ανησυχεί

Μετάλλαξη Δέλτα: Τα 3 συμπτώματα που όποιος τα έχει πρέπει να ανησυχεί
Μετάλλαξη Δέλτα: Οι ειδικοί επιδημιολόγοι δίνουν απαντήσεις για το κατά πόσο είμαστε ασφαλείς από τη νέα μετάλλαξη αν εμβολιαστούμε. Αναλυτικά οι οδηγίες τους.

Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, η λεγόμενη μετάλλαξη Δέλτα, προκαλεί αυξημένη ανησυχία στους επιστήμονες. Υπενθυμίζουμε πως σήμερα Σάββατο 03/07, τα κρούσματα ανήλθαν σε 1.001.

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι αναφέρουν οι επιστήμονες

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους μέχρι το τέλος Αυγούστου το 90% των νέων κρουσμάτων θα αφορά στο νέο στέλεχος το οποίο είναι πάνω από 50% πιο μεταδοτικό από το βρετανικό.

Όπως σημειώνουν μάλιστα οι ειδικοί η συμπτωματολογία όσων νοσούν από το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι διαφορετική από τη συνηθισμένη. Το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού προκαλούσε βήχα, πυρετό, δύσπνοια και απώλεια όσφρησης και γεύσης. Αντίθετα η μετάλλαξη Δέλτα μοιάζει πιο πολύ με ένα άσχημο κρυολόγημα που χτυπάει κυρίως τους νέους.

Μετάλλαξη Δέλτα

Τα 3 συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν αν τα έχετε είναι πονοκέφαλος, πονόλαιμος και συνάχι. Τι συστήνουν οι επιδημιολόγοι; Όλοι με μια φωνή δίνουν την ίδια απάντηση: Εμβόλιο.

Και τα 4 εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην μετάλλαξη Δέλτα, αρκεί να έχουν γίνει και οι δυο δόσεις και να έχει ολοκληρωθεί η εμβολιαστική διαδικασία.

Κατανομή κρουσμάτων 03/07: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Αύξηση σοκ παρατηρήθηκε στα κρούσματα από κορωνοϊό σήμερα Σάββατο 03/07. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ οι μολύνσεις στην επικράτεια έφτασαν τις 1.001. Δείτε παρακάτω την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα Σάββατο. Μετάλλαξη Δέλτα

Κατανομή κρουσμάτων 03/07: Δείτε την κατανομή των κρουσμάτων

Στην Αττική καταγράφονται 596 κρούσματα, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στον Νότιο Τομέα Αθηνών (180), ενώ ακολουθεί ο Κεντρικός Τομέας με 159.

  • Ανατολική Αττική 78
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 64
  • Δυτική Αττική 6
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 60
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 159
  • Νησιά 2
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 180
  • Πειραιάς 47

Μετάλλαξη Δέλτα: Η γεωγραφική διασπορά του ιού σήμερα

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής  για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments