Αθλητισμός

Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Ασταμάτητα τα λιοντάρια – πάνε ημιτελικό

Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Ασταμάτητα τα λιοντάρια – πάνε ημιτελικό
Ουκρανία - Αγγλία 0-4: Η απολαυστική Αγγλία ισοπέδωσε την Ουκρανία με 4-0 και επιστρέφει στο Λονδίνο με όνειρο την κορυφή της Ευρώπης.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Αγγλία τον προημιτελικό με αντίπαλο την Ουκρανία, διαλύοντας την με σκορ 4-0. Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα χθες, η Δανία πήρε και εκείνη το εισιτήριο για τον ημιτελικό, επικρατώντας της Τσεχίας με 2-1.

Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Ο αγώνας

Τα Τρία Λιοντάρια ήταν καταιγιστικά, και επικράτησαν άνετα με 4-0 των Ουκρανών, οι οποίοι προδόθηκαν από την… αεράμυνά τους. Οι Αγγλοι εκτέλεσαν την ουκρανική ομάδα με τρεις κεφαλιές και με τον Χάρι Κέιν να επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο με δύο γκολ, έπειτα από το μέτριο πρώτο μισό που πραγματοποίησε στο Euro. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον ημιτελικό κι επιστρέφει στο Λονδίνο και το Γουέμπλεϊ τραγουδώντας «It’s coming home» (έρχεται σπίτι) με την ελπίδα της κατάκτησης ενός τίτλου που δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ η χώρα. Προτού όμως φτάσει εκεί, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της εκπληκτικής Δανίας την Τετάρτη 3/7 Ιουλίου στις 22.00.

Οσο για την Ουκρανία του Αντρέι Σεβτσένκο, μπορεί να μην στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά αποχωρεί από το Euro έχοντας πραγματοποιήσει την καλύτερη πορεία στην ιστορία της. Και μόνο η παρουσία στην οχτάδα ήταν μια μεγάλη κατάκτηση για τους Ουκρανούς, που εξασφάλισαν την πρόκριση απ’ τον όμιλο ως τρίτοι στις… καθυστερήσεις.

Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Δυναμικό ξεκίνημα από τους Άγγλους

Το ξεκίνημα της Αγγλίας ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητικό καθώς μόλις στο 4′ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Στέρλινγκ κουβάλησε την μπάλα κι έβγαλε καταπληκτική ασίστ για τον Κέιν, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Μπούστσαν, «τσίμπησε» την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Είχε τον έλεγχο η Αγγλία

Το γρήγορο γκολ ευνόησε τους Αγγλους για να φέρουν το ματς στα μέτρα τους. Δηλαδή, σε κοντρόλ παιχνίδι, δίχως μεγάλες ταχύτητες και με αρκετή υπομονή. Επί της ουσίας η ομάδα του Σάουθγκεϊτ χωρίς να κινδυνεύσει ουσιαστικά έφτασε στο ημίχρονο έχοντας ένα σημαντικό προβάδισμα κι έχοντας κρατήσει τη μαχητική και φιλόδοξη Ουκρανία μακριά από την περιοχή του Πίκφορντ. Ουκρανία - Αγγλία 0-4

Δεύτερο γκολ απ’ τα… αποδυτήρια

Ο,τι κι αν προσπάθησε να σχεδιάσει ο Σεβτσέσνκο στο ημίχρονο για να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας του πήγε στράφι καθώς με τη σέντρα οι Αγγλοι βρήκαν και δεύτερο γκολ. Στο 46′ ο Σο εκτέλεσε το φάουλ κι ο Μαγκουάιρ με κεφαλιά έγραψε το 2-0 σε μια συνεργασία βγαλμένη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τυφώνας Κέιν

Και προτού προλάβουν να συνέλθουν οι Ουκρανοί, η Αγγλία χτύπησε ξανά, με τον εκτελεστή Χάρι Κέιν να θυμίζει… κανονικό τυφώνα. Στο 50′ τα Τρία Λιοντάρια έκρυψαν την μπάλα. ο Στέρλινγκ πάσαρε με τακουνάκι στον Σο, ο οποίος σέντραρε ξανά στην καρδιά της περιοχής των Ουκρανών. Κι εκεί ο Κέιν, βρέθηκε ξανά αμαρκάριστος και με θαυμάσια κεφαλιά πέτυχε το 3-0.

Ουκρανία – Αγγλία 0-4: Το πρώτο του Χέντερσον

Και ο καταιγισμός συνεχίστηκε με τους Αγγλους να βρίσκουν και τέταρτο γκολ στο 63′. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάουντ, ο Χέντερσον με κεφαλιά πέτυχε το 4-0 επί των εμβρόντητων Ουκρανών σκοράροντας για πρώτη φορά με την εθνική ομάδα. Ουκρανία - Αγγλία 0-4

Στη συνέχεια του ματς οι Αγγλοι έκαναν διαχείριση με τον προπονητή της ομάδας να φρεσκάρει και να αντικαθιστά αρκετούς παίκτες, έχοντας πια στο μυαλό του τον επερχόμενο ημιτελικό. Στο Νησί πάντως το πανηγύρι μόλις άρχισε…

Οι συνθέσεις

Ουκρανία: Μπούστσαν, Ζαμπάρνι, Κριβτσόβ (35′ Τσιγκάνκοβ), Ματβιγένκο, Καραβάεβ, Σιντόρτσουκ (64′ Μακαρένκο), Σαπαρένκο, Ζιντσένκο, Μικολένκο, Γιαρμολένκο, Γιαρέμτσουκ.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (64′ Τρίπιερ), Φίλιπς (65′ Μπέλιγχαμ), Ράις (57′ Tζ. Χέντερσον), Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ (65′ Ράσφορντ), Κέιν (73′ Κάλβερτ-Λιούιν).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments