Διεθνή

Φωτιά στην Κύπρο: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Κοτσιάτη Λευκωσίας

Φωτιά στην Κύπρο: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Κοτσιάτη Λευκωσίας
Φωτιά στην Κύπρο: Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Κοτσιάτη της επαρχίας Λευκωσίας. Η πυρκαγιά κατέκαψε έκταση στην οποία υπήρχαν σκουπίδια, σπαρτά και ξερά καλάμια.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας, χθες Κυριακή, εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή Κοτσιάτης της επαρχίας Λευκωσίας, θέτοντας σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τμήματος Δασών, ξεκίνησε από τον σκουπιδότοπο και αμέσως μετά επεκτάθηκε σε παρακείμενα χωράφια. Στο σημείο επιχείρησαν τρία πυροσβεστικά οχήματα και δύο πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών.

Εν τέλει η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά κατέκαψε έκταση στην οποία υπήρχαν σκουπίδια, σπαρτά και ξερά καλάμια.

Φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος δεν είναι μόνη

Τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων στις πυρκαγιές στην Κύπρο εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η Κύπρος δεν είναι μόνη».

Σε ανάρτησή της στο Twitter η κυρία Φον ντερ Λάιεν ανέφερε:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τους τέσσερις νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις πρωτοφανείς φωτιές στην Κύπρο. Η ΕΕ ήταν από την πρώτη στιγμή και θα είναι αλληλέγγυα στην Κύπρο, σ’ αυτήν την κοινωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή. Η Κύπρος δεν είναι μόνη».

Φωτιά στην Κύπρο: 4 νεκροί

Τέσσερα άτομα που αγνοούνταν στην περιοχή της Οδού, μετά τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της περιφέρειας Λεμεσού, εντοπίστηκαν νεκροί σε απόσταση 400 μέτρων από το καμένο αυτοκίνητό τους, έξω από το χωριό. Πρόκειται για Αιγύπτιους που εργάζονταν σε χωράφια. Όπως ανέφερε ο ΥΠΕΣ Νίκος Νουρής, οι τέσσερις άνθρωποι εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι. Για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Αρακαπά Λεμεσού η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 67χρονουΗ Ελλάδα έστειλε βοήθεια, ενώ εκκενώθηκαν χωριά για την ασφάλεια των κατοίκων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments