Διεθνή

Τυνησία: 49 νεκροί μετανάστες από ναυάγια

Τυνησία: 49 νεκροί μετανάστες από ναυάγια
Τυνησία: Οι τραγωδίες με θύματα μεταναστών συνεχίζονται. Έπειτα από σειρά ναυαγίων σε πλοιάρια με μετανάστες, οι αρχές της χώρας περισυνέλλεξαν 49 πτώματα στα ανοικτά των ακτών της.

Έπειτα από σειρά ναυαγίων πλεούμενων με μετανάστες, περισυνελέγησαν 49 πτώματα στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, δήλωσε εκπρόσωπος των τυνησιακών δυνάμεων ασφαλείας στο Γερμανικό Πρακτορείο χθες Δευτέρα. Κι όλα αυτά λίγο μέρα το ναυάγιο στη Λαμπεντούζα που στέρησε τη ζωή σε 7 μετανάστες, ενώ αγνοούνται ακόμα άλλοι 9.

Τα τέσσερα πλεούμενα βυθίστηκαν στα ανοικτά της πόλης Σφαξ τις τελευταίες πέντε ημέρες, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Οι επιβαίνοντες, κυρίως μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι καλές το τρέχον διάστημα, εκατοντάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην Ιταλία από τη Λιβύη και από την Τυνησία.

Σύμφωνα με το Τυνησιακό Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, περίπου 3.000 έχουν μπορέσει να φτάσουν στην Ιταλία αφού αναχώρησαν από την Τυνησία μέσα στη χρονιά, εκ των οποίων 1.100 και πλέον μόνο μέσα στον Ιούνιο.

Μετανάστες και πρόσφυγες αναζητούν στο ταξίδι τους έναν τόπο για μια καλύτερη και λιγότερο επικίνδυνη διαβίωση και βιοπορισμό, αλλά τα τείχη που υψώνουν αρκετές κυβερνήσεις στην Ευρώπη και σε άλλες Ηπείρους προκειμένου να μη βοηθήσουν ανθρώπους της εργατικής τάξης που έχουν ανάγκη, τους αναγκάζουν να επιλέγουν τον δρόμο των παράνομων διακινητών, μη έχοντας άλλη επιλογή, αφού συνήθως στις χώρες τους έχει πόλεμο, δικτατορικά καθεστώτα, πολύνεκρες επιθέσεις με εμφύλιες συγκρούσεις. Έτσι πολλές φορές χάνουν τη ζωή τους στην Ευρώπη, την Αφρική και τις ΗΠΑ, με πνιγμούς στη θάλασσα, ενώ σχεδόν πάντα ανάμεσα στα θύματα είναι και μικρά, ασυνόδευτα παιδιά. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments