Αθλητισμός

Euro 2020: Ιταλία-Ισπανία 1-1 (πέναλτι 4-2): Στον τελικό η Scuadra Azzura

Euro 2020: Ιταλία-Ισπανία 1-1 (πέναλτι 4-2): Στον τελικό η Scuadra Azzura
Euro 2020: Μια σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα σε Ιταλία και Ισπανία που κρίθηκε στη... ρώσικη ρουλέτα.

Ιταλία και Ισπανία μονομάχησαν για το χρυσό εισιτήριο που οδηγεί στον μεγάλο τελικό του Euro 2020. Το ματς πήγε ισόπαλο μέχρι το τέλος της παράτασης με σκορ 1-1 και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Scuadra Azzura ήταν πιο εύστοχη και επικράτησε με 4-2 των Furia Rojas.

Με την Ιταλία να δίνει την μπάλα στους Ισπανούς σε όλη την διάρκεια του αγώνα και να παίζει με το σύστημα που έχει εφεύρει η ίδια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το κλασικό κατενάτσιο, το πρώτο εισιτήριο του τελικού πήγε στους «μακαρονάδες». Σήμερα ο δεύτερος ημιτελικός στο Γούμπλεϊ, όπου Δανία και Αγγλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους και ρίχνονται στη μάχη για το δεύτερο, χρυσό εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό της 11ης Ιουλίου. Σέντρα στο αποψινό ματς στις 22:00 ώρα Ελλάδος με τηλεοπτική μετάδοση από τον ΑΝΤ1.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Κιέζα άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς, για να έρθει η ισοφάριση 20 λεπτά αργότερα από τον Μοράτα. Το ματς πήγε στην παράταση με το σκορ να μην αλλάζει κι έτσι οι διεθνείς των Εθνικών ομάδων των δυο χωρών πήγαν στη… ρώσικη ρουλέτα. Οι Ιταλοί ήταν πιο συγκεντρωμένοι και εύστοχοι και κέρδισαν με 4-2, παίρνοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι εκτελέσεις των πέναλτι στο Ιταλία – Ισπανία

Λοκατέλι – απόκρουση Σιμόν

Όλμο – άουτ

Μπελότι – γκολ

Μορένο – γκολ

Μπονούτσι – γκολ

Τιάγκο – γκολ

Μπερναρντέρσκι – γκολ

Μοράτα – απόκρουση Ντοναρούμα

Ζορζίνιο – γκολ

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (74′ Τολόι), Μπαρέλα (85′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Βεράτι (73′ Πεσίνα), Κιέζα (107′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62′ Μπεράρντι), Ινσίνιε (85′ Μπελότι).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα (85′ Γιορέντε), Γκαρθία (109′ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε (70′ Ρόδρι), Μπουσκέτς (106′ Τιάγκο), Πέδρι, Φ. Τόρες (62′ Μοράτα), Οϊαρθάμπαλ (70′ Μορένο), Όλμο.

ΓΚΟΛ: Κιέζα (60′), Μοράτα (80′).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments