Ελλάδα

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Αυξήθηκαν σημαντικά τα ραντεβού τις τελευταίες ημέρες

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Αυξήθηκαν σημαντικά τα ραντεβού τις τελευταίες ημέρες
Εμβολιασμοί Ελλάδα: Αυξήθηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό. Τι γίνεται ανά ηλικιακή ομάδα.

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, καθώς αυξήθηκαν τα ραντεβού που είχαν κλειστεί, την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται. Μιλώντας στο pagenews.gr ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εμβολιασμών.

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Αυξήθηκαν τα ραντεβού

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση, ειδικά στις ηλικιακές ομάδες 18-24 και 25-30, όπου ο αριθμός των εμβολιασμών έχει εκτοξευθεί.

Αυτό φαίνεται και στο γράφημα όπου η γκρι γραμμή καταγράφει τα ραντεβού στο γενικό πληθυσμό (εδώ έχουν συμπεριληφθεί και ευπαθείς, υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί και για αυτό ο συνολικός αριθμός ει ναι μεγαλύτερος από τον 2ο πίνακα που ακολουθεί) και η μπλε γραμμή την ηλικιακή ομάδα 18-24.

Εμβολιασμοί Ελλάδα

Ενδεικτικό είναι ότι ενώ στους νέους (18-24) μέχρι 3 Ιουλίου, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός προσέλευσης που είχε καταγραφεί ήταν 15.608 στις 28 Ιουνίου, στις 5 Ιουλίου προσήλθαν 23.875 και στις 6 Ιουλίου 22.116.

Στο γενικό σύνολό ξεπεράσαμε και πάλι τους 100.000 εμβολιασμούς ημεησιώς  στις 5 Ιουλίου (111849) και στις 6 Ιουλίου (103.353).

Αναλυτικά οι εμβολιασμοί ανά ηλικιακή ομάδα από 24 Ιουνίου μέχρι και 6 Ιουλίου: Εμβολιασμοί Ελλάδα

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Τι δήλωσε στο pagenews.gr ο Γιώργος Γεωργαντάς

Ο υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρυθμό των εμβολιασμών στη χώρα μας. Χθες είχαμε 91.600 εμβολιασμούς, με τις καθημερινούς εμβολιασμούς να αυξομειώνονται (είχαν ξεπεράσει τις 100.000 αλλά έπεσαν και κάτω από τις 90.000), με τον ίδιο να εξηγεί πως πλέον γίνονται εμβολιασμοί και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και πρέπει να αξιολογηθεί και αυτό.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των ατόμων που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου ανερχόταν στις 37.000 καθημερινά, ενώ αυτή τη βδομάδα ήταν στις 47.000, δήλωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως όσο υπάρχει το ενδιαφέρον για την πρώτη δόση είμαστε μέσα στους στόχους μας. Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 200.000 νέα άτομα που έκλεισαν ραντεβού. «Αν ο ρυθμός παραμείνει μέχρι το Δεκαπενταύγουστο είμαστε μέσα στους στόχους μας», δήλωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Παράλληλα, τόνισε πως υπάρχει επάρκεια για τα εμβόλια, διαμηνύοντας πως όλοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον εμβολιασμό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments