Ελλάδα

Φωτιά στη Χίο: Εκκενώθηκε οικισμός και ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στη Χίο: Εκκενώθηκε οικισμός και ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Φωτιά στη Χίο: Προληπτική εκκένωση οικισμού.

Δραματική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τη φωτιά στη Χίο, που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Φωτιά στη Χίο: Εκκενώθηκε προληπτικά οικισμός

Ήδη έχει εκκενωθεί προληπτικά ένας οικισμός, ενώ ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή. Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς τη Σιδηρούντα, εκεί που έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας. Το έργο της Πυροσβεστικής γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο με δεδομένο ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ. Φωτιά στη Χίο

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό, κάτι που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά το γεργονός ότι πέρασε μέσα από τις αυλές.

Σύμφωνα με το politischios.gr και την Πυροσβεστική η πυρκαγιά ήταν ήδη μέσα στο χωριό Κατάβαση όταν έφθασαν τα πρώτα οχήματα, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Η ΕΡΤ μεταδίδει ότι για προληπτικούς λόγους η Αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση του χωριού. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αμανής, Κυριάκο Ζωάνο, η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη λόγω και των ισχυρών ανέμων. Πιθανότατα να εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας και το χωριό Διευχά.

Φωτιά στη Χίο

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, συνολικά επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 ελικόπτερα και 7 αεροπλάνα ( 2CL 215, 2CL 415, 2 PZL, και το BERIEV -200).

Το πρώτο πράγμα που κάνει κανείς σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι:

  • Καλεί την πυροσβεστική στον αριθμό τηλεφώνου 199 που είναι για όλη την Ελλάδα και δίνει όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει.
  • Αν είναι δυνατόν, προσπαθούμε να σβήσουμε ή να περιορίσουμε την έκταση της πυρκαγιάς, πάντα όμως με ασφάλεια.
  • Αν υπάρχει κάποιος που χρειάζεται βοήθεια, τον βοηθάμε μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική.

Η επέμβαση των Πυροσβεστών στις πυρκαγιές

  • Σε κάθε πυρκαγιά φτάνοντας τα πυροσβεστικά οχήματα λειτουργούν σαν ομάδα, πάντα όμως την επιχείρηση την συντονίζει κάποιος ανώτερος.
  • Οι πυροσβέστες στις αστικές πυρκαγιές φορώντας τις κατάλληλες στολές (μάσκες οξυγόνου, κράνος, τσεκούρι, σχοινί, φακός και ασύρματος), προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν και μετά σβήνουν τη φωτιά.
  • Στις δασικές πυρκαγιές, οι πυροσβέστες συνεργάζονται πολύ με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, πάντα όμως με ασφάλεια για τη ζωή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments