Ελλάδα

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Όσοι δεν εμβολιάζονται αμαρτάνουν

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Όσοι δεν εμβολιάζονται αμαρτάνουν
Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Θέση υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιερέων πήρε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.
Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Θέση υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιερέων πήρε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Τη στήριξή του στους εμβολιασμούς εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με τοποθέτησή του, ενώ ζήτησε και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων. Όλα αυτά την ώρα που η ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα είναι έκδηλη.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, σχολίασε: Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο της Covid19».

«Θα πρέπει να ισχύει σε όλο τον πληθυσμό. Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μην διασπείρει το θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί», τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν καταπατώνται τα ατομικά δικαιώματα με τους εμβολιασμούς. «Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει εάν το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε», πρόσθεσε. Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας παράλληλα στήριξε – εμμέσως πλην σαφώς – τη θέση της Ρωσικής εκκλησίας, η οποία χαρακτηρίζει «αμαρτωλούς», όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. «Από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του», σημείωσε, λέγοντας πως οι αρνητές είναι αμαρτωλοί κατά την ηθική έννοια.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Η Εκκλησία το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να προσπαθήσει να πείσει τους αρνητές των εμβολίων

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είπε ακόμα ότι «μέχρι σήμερα η στάση της επίσημης Εκκλησίας απέναντι στον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του είναι δεδομένη. Σχεδόν η πλειονότητα των Μητροπολιτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός είναι ένα εφόδιο προστασίας για τη ζωή όλων των ανθρώπων. Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Την ίδια ώρα, τόνισε πως η Εκκλησία το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να προσπαθήσει να πείσει τους αρνητές των εμβολίων μέσα από τη διδασκαλία της και την προσωπική επαφή των κληρικών με τους πιστούς, ότι «δεν υπάρχει τίποτα το μεταφυσικό» πίσω από τα εμβόλια, «καμία δεισιδαιμονία ή συνωμοσιολογία». Πρόσθεσε, δε, ότι παντού σε όλους τους χώρους υπάρχουν αρνητές και του εμβολίου και της εφαρμογής των μέτρων.

«Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από αυτό το πέπλο της συνωμοσίας και της δεισιδαιμονίας και δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πολύ επικίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments