Ελλάδα

Χαρδαλιάς μέτρα: Τέλος οι όρθιοι στην διασκέδαση

Χαρδαλιάς μέτρα: Τέλος οι όρθιοι στην διασκέδαση
Χαρδαλιάς μέτρα: Κόκκινος συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, η οποία προκάλεσε νέα μέτρα.

Η μετάλλαξη δέλτα προκάλεσε αύξηση κρουσμάτων τα οποία την Τρίτη έφτασαν τα 1.797. Ακόμη, υπήρξε μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου σε Ηράκλειο Κρήτης και Αττική. Τα δεδομένα αυτά έφεραν νέα μέτρα προκειμένου να μπορέσει να μπει ανάχωμα στην εξέλιξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια των οποίων ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από σήμερα σε εστίαση, μπαρ και κλαμπ θα υπάρχουν αποκλειστικά καθήμενοι, ενώ τα πρόστιμα θα είναι βαριά και από την πρώτη παράβαση θα υπάρχει προσωρινή αναστολή λειτουργίας του χώρου.

Διασκέδαση μόνο καθήμενοι

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώνεις, από σήμερα βαριά πρόστιμα περιμένουν τους παραβάτες στους χώρους εστίασης και τα νυχτερινά κέντρα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να ανακοινώνει νέους κανονισμούς στον απόηχο της εκτίναξης των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια των ελεγκτικών μηχανισμών να εντοπίσουν τους παραβάτες αναμένεται να παίξουν, όπως άφησε να εννοηθεί, τα… social media.

Ειδικότερα, τόνισε ότι από σήμερα όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, «ώστε να έχουμε ασφαλή διασκέδαση».

Βαριά πρόστιμα για παραβάσεις στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους, ενώ θα γίνονται έλεγχοι και σε περίπτωση παραβάσεων θα επιβάλλονται βαριά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

«Απο την Πέμπτη όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας για να περιορίσουμε τον συνωστισμό και την υπερμετάδοση.

  • Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και παραβιάζουν τους όρους θα κλείνουν από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, 10.000 ευρώ πρόστιμο και «λουκέτο» 15 ημέρες.
  • Σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια».
  • Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα προκύπτει παράβαση (σ.σ. social media, βίντεο και καταγγελίες).

Παράλληλα, ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι. Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.797 κρούσματα, ενώ 168 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει εντοπιστεί και στη χώρα μας και είναι θέμα χρόνου να καταστεί κυρίαρχη στην Ελλάδα. Υπενθύμισε δε ότι είναι κατά 100% πιο μεταδοτική.

Οπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα κλαμπ και τα μπαρ είναι οι πιο συνήθεις χώροι μετάδοσης του κορωνοϊού, υπενθυμίζοντας πως σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες συρροές σε beach bar. Οπως τόνισε, η ιχνηλάτηση για εκατοντάδες κρούσματα οδήγησε σε χώρους διασκέδασης, ενώ ο δείκτης θετικότητας στον Αλιμο έκανε άλμα στο 6,1%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments