Πολιτική

Κικίλιας Τσιόδρας: Θα συμμετάσχουν στην Ιερά Σύνοδο της Τρίτης

Κικίλιας Τσιόδρας: Θα συμμετάσχουν στην Ιερά Σύνοδο της Τρίτης
Κικίλιας Τσιόδρας: Αναμένεται να στείλουν μήνυμα στην εκκλησία να βοηθήσει στους εμβολιασμούς.

Στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου θα βρεθούν την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Σωτήρης Τσιόδρας όπου θα στείλουν μήνυμα στην Εκκλησία να συμβάλει στην προσπάθεια πειθούς της κυβέρνησης για εμβολιασμό των πολιτών.

Κικίλιας Τσιόδρας: Θα στείλουν μήνυμα προς την εκκλησία

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που μια μικρή μειοψηφία ιεραρχών εμφανίζεται να ασπάζεται αντιεπιστημονικές απόψεις και να τάσσεται κατά του εμβολιασμού. Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες του καθηγητή Νίκου Τζανάκη ότι ιερείς στην Κρήτη αρνούνται να κοινωνήσουν πιστούς που έχουν εμβολιαστεί. Κικίλιας Τσιόδρας

Tην ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται στη χώρα μας, η κυβέρνηση θέλει να εντάξει ιερείς, τοπικές αρχές, ακόμα και… influencers στην επιχείρηση «πειθώ» για τους εμβολιασμούς.

Κικίλιας Τσιόδρας: «Πατριωτικό καθήκον ο εμβολιασμός»

Κατά τ’ άλλα, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως η σημερινή είναι η τρίτη κατά σειρά ημέρα που κλείστηκαν πολλά ραντεβού πρώτων δόσεων για εμβολιασμό. Χτες το απόγευμα, είχαν κλειστεί 35.000 ραντεβού.

«Είναι πατριωτικό καθήκον εμβολιασμός, εδώ που έχουμε φτάσει διακυβεύεται και η οικονομία, ο τουρισμός. Πιστεύω πως όλοι αγαπάμε τη χώρα μας», είπε. Πρόσθεσε ότι είναι εφικτός ο στόχος για τείχος ανοσίας 70% μέχρι τον Αύγουστο. Κικίλιας Τσιόδρας

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Όσοι δεν εμβολιάζονται αμαρτάνουν

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, σχολίασε: Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο της Covid19».

«Θα πρέπει να ισχύει σε όλο τον πληθυσμό. Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μην διασπείρει το θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί», τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν καταπατώνται τα ατομικά δικαιώματα με τους εμβολιασμούς. «Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει εάν το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε», πρόσθεσε.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας παράλληλα στήριξε – εμμέσως πλην σαφώς – τη θέση της Ρωσικής εκκλησίας, η οποία χαρακτηρίζει «αμαρτωλούς», όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. «Από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του», σημείωσε, λέγοντας πως οι αρνητές είναι αμαρτωλοί κατά την ηθική έννοια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments