Οικονομία

Σταϊκούρας: Ο «χάρτης» για τις μειώσεις φόρων και εισφορών

Σταϊκούρας: Ο «χάρτης» για τις μειώσεις φόρων και εισφορών
Σταϊκούρας: Τη μονιμοποίηση έως το 2022 των μέτρων στήριξης που θα αφορούν την οικονομία και ειδικότερα στις μειώσεις φόρων και εισφορών ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Τη μονιμοποίηση έως το 2022 των μέτρων στήριξης που θα αφορούν την οικονομία και ειδικότερα στις μειώσεις φόρων και εισφορών ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο «οδικός χάρτης»

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως σε προτεραιότητα είναι η μονιμοποίηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση αλλά και στον τουρισμό. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ θα αποφασιστεί πώς θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%.

Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε και στις προβλέψεις για ανάπτυξη 3,6% και σημείωσε «Κατά συνέπεια ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών για ανάπτυξη κατά 3,6% φέτος είναι ρεαλιστικός».

Για την επιδότηση παγίων δαπανών

Αναφορικά με την επιδότηση παγίων δαπανών σημείωσε πως πολλές από τις επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση απορρίφθηκαν καθώς παρατηρήθηκε ότι είτε είχαν αύξηση τζίρου ή μικρότερη πτώση από 30%, ή οι ενισχύσεις που έχουν λάβει υπερκαλύπτουν τις πάγιες δαπάνες.

Για τον ΕΝΦΙΑ και τις αντικειμενικές αξίες

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και τις αντικειμενικές αξίες θα ολοκληρωθούν περίπου το Νοέμβριο και θα γίνει ενσωμάτωση με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments