Ελλάδα

Παραλία αθήνα: Μοναδική παραλία 2 ώρες μακριά

Παραλία αθήνα: Μοναδική παραλία 2 ώρες μακριά
Παραλία αθήνα: Η πανέμορφη παραλία Θαψά, αποτελεί έναν σχεδόν εξωτικό προορισμό, μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα.

Κρυστάλλινα νερά και ατελείωτη αμμουδιά είναι η εικόνα που συναντά κανείς στην παραλία Θαψά Εύβοιας. Η παραλία αυτή βρίσκεται μόλις 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα και προσφέρεται για πρωινό μπάνιο.

Η παραλία Θαψά στην Εύβοια είναι από εκείνες τις ελληνικές παραλίες που σου κάνει κλικ από το πρώτο λεπτό λόγω των νερών της. Μάλιστα είναι τόσο κοντά που προσφέρεται, είτε για μονοήμερη εκδρομή, είτε και για να περάσει κανείς το Σαββατοκύριακο.

Εντυπωσιακή παραλία

Η παραλία Θαψά στην Εύβοια είναι από εκείνες τις ελληνικές παραλίες που σου κάνει κλικ από το πρώτο λεπτό λόγω των νερών της. Η γαλάζια θάλασσα δημιουργεί ένα είδος καθρέφτη με το καταπράσινο περιβάλλον που βρίσκεται τριγύρω. Τα δέντρα καθρεφτίζονται στο νερό και η αίσθηση όταν κάνεις βουτιά είναι μοναδική.

Σίγουρα δεν αποκαλείται τυχαία ως μια από τις γαλάζιες λίμνες της Ελλάδας. Οι φωτογραφίες μπορούν να περιγράψουν ένα μέρος της ομορφιάς του τοπίου. Στην πραγματικότητα για να την προσεγγίσεις θα πρέπει να ξεκινήσεις από την Χαλκίδα και να κατευθυνθείς προς Κύμη. 

Παραλία Μυλοκοπή: Απαράλληλης ομορφιάς

Η παραλία βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία προϊόν γεωλογικών αλλαγών αιώνων. Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, σπασμένες από την εμφανή έντονη σεισμικότητα της περιοχής. Τα νερά είναι κρυστάλλινα με διαυγές σμαράγδι χρώμα που αφοπλίζει.

Στην ουσία η παραλία χωρίζεται σε δυο μέρη, τη Μικρή Μυλοκοπή και τη Μεγάλη Μυλοκοπή. Η Μικρή Μυλοκοπή έχει μια πανέμορφη παραλία, αμμώδης με ψιλό χαλικάκι, τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά και ένα καταπράσινο πευκοδάσος που προσφέρει την απαιτούμενη σκιά. Προσφέρεται για μικρά σκάφη καθώς ο κολπίσκος είναι απάνεμος αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι δε διαθέτει ράμπα σκαφών.

Η Μεγάλη Μυλοκοπή, τώρα, έχει επίσης τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά, μια μικρή παραλία με ψιλό χαλικάκι και σχιστόπλακες στο μεγαλύτερο μέρος της, ακόμα και μέσα στο βυθό. Είναι ιδανική για ψάρεμα με καλάμι ή ψαροντούφεκο ή για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα. Πάρτε μαζί σας ομπρέλα θαλάσσης, νερό, καφέ, φαγητό και εξοπλισμό ψαρέματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments