Αθλητισμός

Euro 2020 τελικός: Ώρα και κανάλι μετάδοσης για το Ιταλία – Αγγλία

Euro 2020 τελικός: Ώρα και κανάλι μετάδοσης για το Ιταλία – Αγγλία
Euro 2020 τελικός: Η στιγμή που κάθε φίλαθλος περίμενε έφτασε με τις δύο ομάδες να προετοιμάζονται για το μεγάλο φινάλε.

Σε λίγες ώρες ξεκινά ο μεγάλος τελικός του Euro 2020 και ήδη τα στοιχήματα έχουν αρχίσει να πέφτουν. Αγγλία και Ιταλία ετοιμάζονται να αντιπαρατεθούν για την κορυφή της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Λίγο νωρίτερα βέβαια υπήρξε και το σκωτσέζικο πρωτοσέλιδο που ήθελε για νικητή τη Ιταλία.

«It’s coming home», θα λένε οι Άγγλοι, «It’s coming Rome» θα απαντούν οι Ιταλοί το βράδυ της Κυριακής (11/7) στις 22:00 ώρα Ελλάδας, στον τελικό του Euro 2020. Από τη μία η εθνική Ιταλίας των 10 τελικών σε μεγάλη διοργάνωση (6 Mundial, 4 Euro).

Τι είχε γίνει σε παλιότερους αγώνες

Αξίζει να σημειωθεί πως από ευρωπαϊκής πλευράς μόνο η Γερμανία έχει αγωνιστεί σε περισσότερους τελικούς (14). Η Ιταλία αγνοεί τον τίτλο σε Euro από το 1968, δεδομένου ότι το 2000 η Γαλλία (στην παράταση) και το 2012 η αχτύπητη Ισπανία, αποδείχθηκαν αξεπέραστα εμπόδια στον τελικό.

Η εθνική Αγγλίας, από την πλευρά της, όσο κι αν φαίνεται απίθανο, συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Επίσης, προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, έπειτα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 και την εμβληματική νίκη επί της Δυτικής Γερμανίας στο «Γουέμπλεϊ».

Πότε και που θα μεταδοθεί ο μεγάλος τελικός

Πενήντα πέντε χρόνια αργότερα, στο ίδιο γήπεδο, η Αγγλία φιλοδοξεί να κλείσει στόματα. Η χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο είδε άλλα 12 έθνη πριν από εκείνη να συμμετέχουν σε τελικό Euro.

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί με τη νέα “Unif oria”, που μοιάζει με τις μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τώρα στο τουρνουά, αλλά διακρίνεται κυρίως από το ασημί χρώμα της, που παραπέμπει στο τρόπαιο.

Στις 21:00 θα ξεκινήσει το «EUROSHOW»: ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου και ο Γιώργος Λιώρης θα σχολιάσουν στο pre-game τα πάντα για τον Μεγάλο Τελικό και την Τελετή Λήξης της κορυφαίας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και θα αναλύσουν τη στρατηγική των Ρομπέρτο Μαντσίνι και Γκάρεθ Σάουθγκειτ με τον Ηλία Βλάχο και τον Αντώνη Καρπετόπουλο. Θα συνδεθούν με το Λονδίνο και τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 Αλέξανδρο Τρίγκα για τις τελευταίες ειδήσεις των ομάδων.

Στις 22:00, ο Ηλίας Βλάχος και ο Αντώνης Καρπετόπουλος θα μεταδώσουν τον μεγάλο τελικό και την απονομή του τροπαίου. Στο πλατό του «EUROSHOW», οι τέσσερις δημοσιογράφοι και εκλεκτοί καλεσμένοι θα σχολιάσουν κάθε λεπτομέρεια του αγώνα.

Το μεγάλο ματς θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1 και η σέντρα του έχει οριστεί στις 22:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments