Ελλάδα

Νοσοκομείο Χανίων: Διακομίστηκε 20χρονη μετά τον εμβολιασμό

Νοσοκομείο Χανίων: Διακομίστηκε 20χρονη μετά τον εμβολιασμό
Νοσοκομείο Χανίων: Μία είδηση περί λιποθυμικών επεισοδίων 20χρονης κοπέλας μετά τον εμβολιασμό έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Viral έχει γίνει η είδηση σχετικά με περιστατικό κατάρρευσης 18χρονης μετά από τον εμβολιασμό. Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε πως μία από τις παρενέργειες του εμβολίου είναι και η μυοκαρδίτιδα. Ακόμη, ο Βασίλης Κικίλιας είχε αναφέρει πως θα αποσταλούν εμβόλια της Pfizer στα νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτηση που έγινε στο facebook και η οποία έχει λάβει πολύ μεγάλη δημοσιότητα γίνεται αναφορά και σε όνομα το οποίο δεν είναι όμως αληθινό. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε περιστατικό λιποθυμίας μετά από εμβολιασμό 20χρονης κοπέλας.

Ελλάδα κορωνοϊός

Εμβολιασμοί

Το περιστατικό

Η κοπέλα η οποία εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου την Παρασκευή το βράδυ υπέστη τρία λιποθυμικά επεισόδια μετά στον εμβολιασμό της.

Ωστόσο σύμφωνα με τοπικά μέσα, η κοπέλα είχε παρουσιάσει και στο παρελθόν λιποθυμικά επεισόδια και γι’ αυτό ερευνάται ποιος είναι ο ακριβής λόγος για ότι συνέβη και σε ποιο βαθμό (και αν) συνδέεται με τον εμβολιασμό ή υπάρχουν και άλλες αιτίες.

Νέο περιστατικό μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με Pfizer

Ένας 42χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο με μυοκαρδίτιτδα μετά από τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Pfizer, ωστόσο πλέον είναι καλά στην υγεία του.  Ο Φίλιππος Τρυποσκιάδης, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μίλησε στο MEGA για τον κοροναϊό και το πως σχετίζεται με τα καρδιολογικά προβλήματα που παρατηρούνται.

«Ακόμα και σ αυτούς που πέρασαν ελαφρά κοροναϊό, φαίνεται να υπάρχει προσβολή της καρδιάς. Τι συνέπειες θα έχουν όσοι πέρασαν κοροναϊό, αυτό θα το δείξει το μέλλον», δήλωσε και πρόσθεσε πως ο πόνος στο στήθος είναι ένα σύμπτωμα που θα πρέπει να κινητοποιήσει τον ασθενή.

«Υπήρξε μια μυοκαρδίτιδα την 14η ημέρα μετά τη δεύτερη δόση. Είχε δύσπνοια ο άνθρωπος, πόνος στο στήθος, ταχυκαρδία. Πήγε πάρα πολύ καλά, αντιμετωπίστηκε άμεσα και δεν έχει κανένα πρόβλημα τώρα. Έκανα την κίτρινη κάρτα, τους ενημέρωσα και όλα πήγαν πολύ καλά», είπαν οι γιατροί.

Οι ειδικοί εξηγούν στο MEGA, πως τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας που προκαλεί ο ίδιος ο κοροναϊός είναι σοβαρότερα και πολλαπλάσια. «Έχουμε δει δεκάδες, δεκάδες πιστέψτε με επιπτώσεις στο καρδιοαγγειακά σε νοσούντες με κοροναϊό και από την άλλη μεριά έχουμε 1 πιθανή υποψία ότι ίσως υπήρξε ένα περιστατικό μυοκαρδίτιδας (από το εμβόλιο)».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλούμε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, τα βασικά συμπτώματα είναι ο πυρετός, ο πόνος στο θώρακα και η ταχυκαρδία ενώ τα καταγεγραμμένα περιστατικά αφορούν κυρίως άντρες από 18 έως 24 ετών. Κορωνοϊός μέτρα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments