Ελλάδα

Βόλος: Ανεμβολίαστοι υπάλληλοι διέσπειραν τον κορωνοϊό σε γηροκομείο

Βόλος: Ανεμβολίαστοι υπάλληλοι διέσπειραν τον κορωνοϊό σε γηροκομείο
Βόλος: Συναγερμός σε γηροκομείο στο Βόλο.

Ανάστατος είναι ο Βόλος μετά και την είδηση εντοπισμού θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε υπαλλήλους γηροκομείου και τον εντοπισμό περαιτέρω κρουσμάτων μέσω ιχνηλάτησης.

Να σημειωθεί βέβαια πως από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ανακοινώθηκε σήμερα το πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς.

Βόλος: Μόνο 18 στους 55 υπαλλήλους ήταν εμβολιασμένοι

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους του Ιδρύματός μας ότι τα αποτελέσματα από τα PCR test έδειξαν 8 θετικά κρούσματα στον Covid-19. Τα 4 θετικά σε εργαζόμενους μας εκ των οποίων μια εργαζόμενη είχε νοσήσει και είχε κάνει την 1η δόση του εμβολίου, άλλη εργαζόμενη είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί και οι άλλες δυο ήταν ανεμβολίαστες. Οι θετικοί στον Covid-19 εργαζόμενοι έχουν τεθεί εκτός εργασίας καθώς και οι στενές επαφές τους.

Βόλος

Οι 4 ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις του εμβολίου, ένας εξ’ αυτών έχει μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ήπια συμπτώματα, οι υπόλοιποι παραμένουν στο Γηροκομείο έχοντας απομονωθεί σε δωμάτια καραντίνας και τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των ηλικιωμένων μας», αναφέρει ανακοίνωση της δομής για το συμβάν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του thenewspaper.gr, στο συγκεκριμένο γηροκομείο στον Βόλο έχουν εμβολιαστεί μόνο 18 από τους 55 εργαζομένους.

Πως θα γίνουν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας: «Έως τις 16 Αυγούστου το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού. Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του χωρίς αποδοχές». Βόλος

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμα ότι ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός όλου του προσωπικού -υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού- των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ. 

«Δηλαδή των Κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης, των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, των Στεγών Αυτόνομης διαβίωσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των Μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, των Μονάδων φροντίδας χρονίων πασχόντων, των Κλειστών Μονάδων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, των Μονάδων Περίθαλψης Χρονίων Πασχόντων, των Οικοτροφείων, των Ειδικών Ιδρυμάτων, των Κέντρων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, των Κέντρων διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας, των Κέντρων ειδικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία»

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων 50.000 ευρώ πρόστιμο στη δομή και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης 200.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα έρθει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι έχουμε τους 9.330.000 εμβολιασμούς και το πρόγραμμα δυναμώνει συνεχώς. Ωστόσο μετά από πολύ καιρό οι εισαγωγές covid στα νοσοκομεία ξεπέρασαν τις 100.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments