Πολιτική

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται θα απέχουν από την εργασία τους

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται θα απέχουν από την εργασία τους
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ολοκληρώθηκε η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ολοκληρώθηκε η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

O υποχρεωτικός εμβολιασμός βρέθηκε στο επίκεντρο της εξειδίκευσης των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού από τους Υπουργούς, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Όσα διευκρίνισε ο Βασίλης Κικίλιας

Όπως εξήγησε ο υπουργός: «Έως τις 16 Αυγούστου το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού. Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του χωρίς αποδοχές».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμα ότι ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός όλου του προσωπικού -υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού- των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ. Υποχρεωτικός εμβολιασμός

«Δηλαδή των Κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης, των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, των Στεγών Αυτόνομης διαβίωσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των Μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, των Μονάδων φροντίδας χρονίων πασχόντων, των Κλειστών Μονάδων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, των Μονάδων Περίθαλψης Χρονίων Πασχόντων, των Οικοτροφείων, των Ειδικών Ιδρυμάτων, των Κέντρων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, των Κέντρων διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας, των Κέντρων ειδικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία»

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων 50.000 ευρώ πρόστιμο στη δομή και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης 200.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα έρθει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι έχουμε τους 9.330.000 εμβολιασμούς και το πρόγραμμα δυναμώνει συνεχώς. Ωστόσο μετά από πολύ καιρό οι εισαγωγές covid στα νοσοκομεία ξεπέρασαν τις 100.

Τι γίνεται με την εστίαση

Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα θα λειτουργούν μόνο με 85% κάλυψη για εμβολιασμένους.

Ο υπουργός τόνισε πως στο διάστημα των δύο εβδομάδων που μεσολάβησε από τις τελευταίες ανακοινώσεις για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη, σημειώθηκε έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας.

Τα σήματα των καταστημάτων εστίασης

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Η εφαρμογή για τις επιχειρήσεις εστίασης

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Δείτε τις ζωντανά:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments