Ελλάδα

Εστίαση νέα μέτρα: Τα σήματα που θα βλέπουν οι πελάτες

Εστίαση νέα μέτρα: Τα σήματα που θα βλέπουν οι πελάτες
Εστίαση νέα μέτρα: Τρία διαφορετικά σήματα θα χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση για να μπορέσει να "χαρτογραφήσει" τα καταστήματα.

Τα νέα μέτρα για την εστίαση εξειδίκευσαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τα νέα μέτρα στην εστίαση αλλά και χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας, μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ενώ ανακοινώσεις έκανε πριν από τους δύο Υπουργούς και ο Βασίλης Κικίλιας.

Πιο συγκεκριμένα, με τρία διαφορετικά σήματα θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να «χαρτογραφήσει» τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, με σκοπό να είναι εύκολη η επιλογή τους από τους καταναλωτές. Οι σημάνσεις αυτές θα βοηθήσουν στην νέα διάταξη της εστίασης.

Τα νέα σήματα

Ειδικότερα, από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου, στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις: «Χώρος Covid Free», «Μεικτός Χώρος» και «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό».

Χώρος Covid Free

Τα συγκεκριμένα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν με το 85% της χωρητικότητάς τους, οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι, θα τηρούνται οι κανόνες αποστάσεων, αλλά και αυστηρές κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων.

Μεικτοί Χώροι

Σε αυτές τις επιχειρήσεις θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες, ενώ στη διαμόρφωση του χώρου, η σήμανση θα προβλέπει ξεχωριστά τμήματα της επιχείρησης που θα μπορούν να κάθονται οι πελάτες, που θα έχουν εμβολιαστεί ή θα έχουν νοσήσει ή να έχουν κάνει τα προβλεπόμενα τεστ.

Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό

Με αυτό το σήμα θα πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις στις οποίες όλο το προσωπικό που εργάζεται έχει εμβολιαστεί.

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθήμενων»

Αυτό είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το μεσημέρι για την Εστίαση και τα μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή. Αυτά είναι τα εξής:

-Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

-Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη.

-Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν λειτουργία είτε με αμιγή είτε με μεικτή λειτουργία.

-Αθλητικοί αγώνες θα γίνονται αμιγώς με εμβολιασμένους. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 τα κλειστά.

-Σε όλο τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να τους λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου, η για το αν έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό.

-Στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια.

-Όσον αφορά στα πρόστιμα ανεξαρτήτως τετραγωνικών μετά την υποτροπή αφαιρείται η άδεια για 60 ημέρες. Μπορούν ακόμα και να επιβληθούν πρόστιμα ακόμα και με αποδεικτικό υλικό.

-Τ πανηγύρια το εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, και θα γίνονται μόνο με καθήμενους.

-Η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί από το πόσο θα εμβολιαστούμε και πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments