ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Μίλτος Χατζηγιαννάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Μίλτος Χατζηγιαννάκης στο pagenews.gr: Η αντιπολίτευση έδειξε συναίνεση στα κρίσιμα ζητήματα

Μίλτος Χατζηγιαννάκης στο pagenews.gr: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως η αντιπολίτευσή στην πλειοψηφία της έδειξε συναίνεση στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούσαν την πανδημία, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να σταματήσει την μικροπολιτική.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια Μίλτος Χατζηγιαννάκης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, όπου αναφέρθηκε στη στάση της αντιπολίτευσης στα ζητήματα που επαφίενται της πανδημίας, καθώς και στις ανακοινώσεις έγιναν σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα «προνόμια» των εμβολιασμένων.

Μίλτος Χατζηγιαννάκης στο pagenews.gr: Η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης έχει δείξει συναίνεση στα κρίσιμα ζητήματα

«Ο στόχος με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικά στις κατηγορίες που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι να φτάσει στο 100%», δήλωσε ο βουλευτής το ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης έχει δείξει συναίνεση στα κρίσιμα ζητήματα. «Δεν έχουμε παρακολουθήσει το ίδιο, από την ίδια την κυβέρνηση όμως. Η αντιπολίτευση έχει δείξει σοβαρότητα σε όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα και μένει στην κυβέρνηση να αποδεχτεί αυτό που γίνεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να μην χρησιμοποιήσει για λόγους μικροπολιτικής μια ατζέντα διαφορετική από αυτή που υποτίθεται πως πιστεύει.», δήλωσε.

Όσον αφορά την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες κατηγορίες, όπως είναι για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην εστίαση, εμφανίστηκε διστακτικός και επισήμανε πως ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αρχικά γιατί θα έχουν πειστεί οι πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, αλλά και γιατί πριν προχωρήσουμε στον εμβολιασμό αυτών των ομάδων θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή δημόσια συζήτηση ώστε να σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες.

Μίλτος Χατζηγιαννάκης στο pagenews.gr

Παράλληλα, επισήμανε πως δεν θα τασσόταν υπέρ της απόλυσης εργαζομένων που δε θέλουν να εμβολιαστούν, καθώς εξέφρασε την ένστασή σχετικά με τα όρια που μπορούσαν να τεθούν για κάτι τέτοιο.

Για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων

Όσον αφορά τώρα τα λεγόμενα «προνόμια των εμβολιασμένων» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η διαφοροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, έγκειται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να ισχύουν διαφορετικά μέτρα στις μετακινήσεις με αεροπλάνο, πλοίο ή μετρό σε σχέση με αυτά που θα ισχύσουν στους χώρους εστίασης ή διασκέδασης.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι έδωσε μια αρμοδιότητα η οποία θα έπρεπε να ανήκει αποκλειστικά στο κράτος, σε ιδιώτες, επιβαρύνοντάς τους με αυτό. Παράλληλα, θεώρησε ιδιαίτερα σημαντικό να σταθούμε με προσοχή στα ζητήματα προσωπικών δεδομένων, προσθέτοντας πως το Ανώτατο γερμανικό δικαστήριο, έχει πει πως το να γνωστοποιείς ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι, αποτελεί το ίδιο προσωπικό δεδομένο. Τέλος, όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, δήλωσε πως είναι ένα ιδιαίτερο ζήτημα, για το οποίο θα πρέπει να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών.