Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα πληρωθούν έως 31 Αυγούστου – Μέχρι πότε υποβάλλονται δικαιολογητικά

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα πληρωθούν έως 31 Αυγούστου – Μέχρι πότε υποβάλλονται δικαιολογητικά
Επίδομα θέρμανσης: Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε απόφαση παράτασης στην καταβολή για το επίδομα θέρμανσης σχετικά με την υποβολή δικαιολογητικών καθώς και υποβολή ενστάσεων από δικαιούχους.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε απόφαση παράτασης στην καταβολή για το επίδομα θέρμανσης σχετικά με την υποβολή δικαιολογητικών καθώς και υποβολή ενστάσεων από δικαιούχους.

Η απόφαση τροποποιεί την απόφαση για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης τη χειμερινή περίοδο 2020/2021.

Ποια τα ποσά που θα καταβληθούν

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται ως εξής: Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020. Έως την 31η Αυγούστου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Μέχρι πότε η υποβολή των δικαιολογητικών

Προς το σκοπό αυτό, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν στην πλατφόρμα, έως την 23η Ιουλίου 2021, τα δικαιολογητικά αγορών λοιπών καυσίμων (εκτός του πετρελαίου θέρμανσης) που τιμολογήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Φεβρουαρίου 2021, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 6 της παρούσας. Για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.1.2021 έως 28.2.2021 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 29η Απριλίου 2021.

Έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 για ποσά που προκύπτουν κατόπιν εξέτασης ενστάσεων που υποβάλλονται στο πλαίσιο της παρούσας.

Επίσης τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 7 της ίδιας απόφασης ως εξής :

”Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ενδιαφερόμενου ή χορήγησης επιδόματος μικρότερου του αιτούμενου ή αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων της επεξεργασίας, δύναται ο ενδιαφερόμενος να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης αποκλειστικά εγγράφως προς τη Διεύθυνση Επιχειρησιακών Διαδικασιών (ΔΙ.ΕΠΙ.ΔΙ.) μέσω της θυρίδας του TAXISnet (επιλογή «Ερωτήματα προς Α.Α.Δ.Ε.», θεματική κατηγορία «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης») μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2021, στην οποία θα τεκμηριώνει τους λόγους ένστασης”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments