Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Πιστώνονται χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Επίδομα θέρμανσης: Πιστώνονται χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Επίδομα θέρμανσης: Πιστώνονται σήμερα στους λογαριασμούς περίπου 268.547 δικαιούχων συνολικό ποσό ύψους 28.2 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα θέρμανσης από το υπουργείο Οικονομικών.

Πιστώνονται σήμερα στους λογαριασμούς περίπου 268.547 δικαιούχων συνολικό ποσό ύψους 28.2 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα θέρμανσης από το υπουργείο Οικονομικών.

Επίδομα θέρμανσης: Ποιους αφορούν οι πληρωμές

Η καταβολή αυτή αφορά αγορές που τιμολογήθηκαν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021 για όλα τα καύσιμα, με εξαίρεση το φυσικό αέριο, για το οποίο η πληρωμή δύναται να πραγματοποιηθεί έως τις 26 Απριλίου 2021.

Μετά τη σημερινή πίστωση, συνολικά 536.162 μοναδιαία ΑΦΜ έχουν λάβει την ενίσχυση και το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί ανέρχεται στα 71,5 εκατ. ευρώ.

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος

  • Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου.
  • Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.
  • Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία. Δεν συνυπολογίζονται Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα ευρισκόμενα σε αναγκαστική ακινησία, η οποία αναφέρεται σε περιπτώσεις καταστροφής ή κλοπής.
  • Τα φυσικά πρόσωπα για την επαγγελματική τους στέγη.
  • Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα ή νομικές οντότητες.
  • Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα, καθώς και ο/η σύζυγος αυτών ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης με αυτούς.

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Το επίδομα δικαιούνται νοικοκυριά που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους:

  • πετρέλαιο θέρμανσης
  • φυσικό αέριο
  • υγραέριο
  • καυσόξυλα και πέλλετ για όσους κατοικούν σε οικισμούς με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους.

Το επίδομα θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι και θα καταβληθεί στους δικαιούχους σε δύο δόσεις ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς καυσίμων. Οσοι καλύψουν το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments