Αθλητισμός

Σάββας Καμπερίδης: Αποτελεί παρελθόν από τον Άρη

Σάββας Καμπερίδης: Αποτελεί παρελθόν από τον Άρη
Σάββας Καμπερίδης: Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ

Ο Άρης ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Σάββα Καμπερίδη και ο Γιάννης Καστρίτης είναι έτοιμος να αναλάβει την ομάδα.

Στο ποδόσφαιρο τώρα η ΠΑΕ Άρης, δέχθηκε ποινή αφαίρεσης βαθμών για το πρωτάθλημα.

Σάββας Καμπερίδης: Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης

Ο Γιάννης Καστρίτης αναμένεται να αντικαταστήσει τον Σάββα Καμπερίδη κι- εκτός απροόπτου- να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Άρης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τον Σάββα Καμπερίδη για την προσφορά του στην ομάδα. Ως παίκτης, επί σειρά ετών ως βοηθός προπονητή και τον τελευταίο 1.5 χρόνο ως χεντ κόουτς, ο Σάββας Καμπερίδης συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τον ΑΡΗ και θα αποτελεί πάντα μέλος της οικογένειάς μας. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του και κάθε ευτυχία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή του».

Σάββας Καμπερίδης: Η καριέρα του

Ο Καμπερίδης αγωνιζόταν στην ομάδα της ΜΕΝΤ από το 2000 μέχρι το 2005, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας στις δύο πρώτες του χρονιές, την ένατη θέση το 2002-03 και τελικά την άνοδο την επόμενη σεζόν, όταν ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Πανελλήνιο με είκοσι νίκες και έξι ήττες.

Το 2004-05, η ΜΕΝΤ δεν κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της στην μοναδική της χρονιά στην Α1 εθνική κατηγορία, αλλά οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Καμπερίδη με μέσους όρους 11,6 πόντων, 4,4 ριμπάουντ και 4,0 ασίστ σε 22 αγώνες, ώθησαν την ομάδα του Άρη να κάνει πρόταση στον πλέι-μέικερ, ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στους “κίτρινους”.

Με την φανέλα του Άρη έπαιξε μόνο σε 13 αγώνες της κανονικής περιόδου του 2005-06 λόγω προβλημάτων τραυματισμού, με μέσο όρο 3,5 πόντων, ενώ αγωνίστηκε και σε οκτώ αγώνες των πλέι-οφ, βοηθώντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κατακτήσει την τρίτη θέση του πρωταθλήματος και την έξοδο της στην Ευρωλίγκα μετά από δεκαπέντε χρόνια. Παράλληλα, η συγκεκριμένη σεζόν υπήρξε η μοναδική της καριέρας του κατά την οποία αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού οι “κίτρινοι” έφθασαν μέχρι τον τελικό του ULEB Cup, όπου ηττήθηκαν με 73-60 από την Ντιναμό Μόσχας. Την καλύτερη του εμφάνιση πραγματοποίησε στις 29 Νοεμβρίου 2005, όταν πέτυχε 11 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και έδωσε 3 ασίστ, στην εκτός έδρας νίκη του Άρη εναντίον της ισπανικής Εστουδιάντες. Σάββας Καμπερίδης

Την επόμενη χρονιά κατέκτησε την έκτη θέση του πρωταθλήματος της Α2 με την φανέλα του Ηρακλή, πριν μεταγραφεί στην ομάδα του Ιωνικού Λαμίας, στην τελευταία χρονιά της ομάδας στην Α2, αφού αποχώρησε εθελούσια εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκειά της για την αποδοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης του αιτήματος συγχώνευσης του Πανοράματος με την Καβάλα.

Ο Καμπερίδης επέστρεψε στον Ηρακλή για δύο ακόμη χρονιές, κατακτώντας την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Α2 το 2010 και επιστρέφοντας στην ανώτερη κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια. Σε 15 αγώνες, είχε 4,3 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ, πριν μεταγραφεί στην ομάδα των Ίκαρων Σερρών για δύο ακόμη σεζόν.

Το 2012, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 34 ετών για να ακολουθήσει καριέρα προπονητή. Έκτοτε υπήρξε βοηθός προπονητή στην ομάδα του Άρη, συνεργαζόμενος κατά σειρά με τους Βαγγέλη Αγγέλου, Μίλαν Μίνιτς, Δημήτρη Πρίφτη, Παναγιώτη Γιαννάκη και Γιάννη Καστρίτη. Τον Δεκέμβριο του 2019, ανακοινώθηκε ως πρώτος προπονητής της ομάδας του Άρη, θέση από την οποία πλέον αποχωρεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments