Ελλάδα

Νέα μέτρα εστίαση: Και με δίπλωμα οδήγησης η ταυτοπροσωπία – Πως λειτουργούν τα μπουζούκια

Νέα μέτρα εστίαση: Και με δίπλωμα οδήγησης η ταυτοπροσωπία – Πως λειτουργούν τα μπουζούκια
Νέα μέτρα εστίαση: Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, λίγο αφού δημοσιεύτηκαν η ΚΥΑ και το ΦΕΚ για τα νέα μέτρα στην εστίαση αναφέρει πως οι καταστηματάρχες που θα ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, θα δέχονται ως πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας και το δίπλωμα οδήγησης.

Νέα μέτρα εστίαση: Πως λειτουργούν υπαίθρια και τα κλειστά κέντρα διασκέδασης

Από σήμερα 16 Ιουλίου, τα υπαίθρια και τα κλειστά κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, δηλαδή αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και μόνο με καθήμενους πελάτες, με το ποσοστό πληρότητας να ορίζεται στο 85%. Νέα μέτρα εστίαση

Για να μπουν στο κέντρο, οι πελάτες, θα πρέπει να δείξουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν).

Μπορούν να έχουν τα πιστοποιητικά είτε σε έντυπο είτε σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να τα ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω του app Covid Free GR. Οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Νέα μέτρα εστίαση: Πως θα λειτουργούν τα μπουζούκια

Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας του. Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα το μέγιστο, ενώ ισχύουν τα γενικότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και των κανόνων υγιεινής. Νέα μέτρα εστίαση

Επισημαίνεται ότι οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό. Ειδικά στην περίπτωση των κλειστών χώρων, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments