Κόσμος

Πύργος του Άιφελ: Ανοίγει μετά από εννέα μήνες για το κοινό

Πύργος του Άιφελ: Ανοίγει μετά από εννέα μήνες για το κοινό
Πύργος του Άιφελ: Χάος στα οικονομικά της εταιρείας που τον διαχειρίζεται από το πολύμηνο κλείσιμο.
Πύργος του Άιφελ: Χάος στα οικονομικά της εταιρείας που τον διαχειρίζεται από το πολύμηνο κλείσιμο.

Στη Γαλλία, ο Πύργος του Άιφελ πρόκειται να ανοίξει και πάλι σήμερα, στις 12:45 τοπική ώρα, για τους επισκέπτες έπειτα από εννέα μήνες που παρέμεινε κλειστός. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο διάστημα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο οποίο παρέμεινε κλειστός.

Πύργος του Άιφελ: Πως θα λειτουργήσει

Οι ανελκυστήρες του θα λειτουργήσουν εκ νέου για να μεταφέρουν στην κορυφή του 300 μέτρων Πύργου τους τουρίστες τερματίζοντας έτσι την μακρά περίοδο που παρέμεινε κλειστός εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19. Με περιορισμό στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επισκεπτών ο Πύργος θα μπορεί να δέχεται 13.000 άτομα ημερησίως, σχεδόν τον μισό αριθμό επισκεπτών από ό,τι συνήθως, προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Από την επόμενη Τετάρτη μάλιστα οι επισκέπτες θα χρειάζεται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ για covid συμβαδίζοντας έτσι με τα πρόσφατα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση. “Προφανώς είναι μια επιπρόσθετη λειτουργική επιπλοκή, αλλά είναι διαχειρίσιμη”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας Sete, Ζαν-Φρανσουά Μαρτέν. Έπειτα από έναν τελευταίο γύρο ελέγχων ασφαλείας από το προσωπικό, ο Μαρτέν ανακοίνωσε ότι “η Κυρία είναι έτοιμη”. Πύργος του Άιφελ

Πύργος του Άιφελ: Η προπώλησε την εισιτηρίων ξεκίνησε από 1η Ιουνίου

Και από πού θα έρθουν οι επισκέπτες; Από την 1η Ιουνίου που ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων και για μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουν πουληθεί 70.000 εισιτήρια, στην πλειονότητά τους για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Οι ηλεκτρονικές κρατήσεις επιτρέπουν την παρατήρηση των πρώτων τάσεων: οι μισοί επισκέπτες αναμένεται να είναι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί εκτιμάται ότι θα είναι περισσότεροι από το συνηθισμένο, μόλις το 15% των κρατήσεων είναι από Αμερικανούς, πολύ λίγες κρατήσεις έχουν γίνει από την Ασία, ενώ δεν έχουν γίνει “σχεδόν καθόλου κρατήσεις” από Βρετανούς.

Πύργος του Άιφελ: Χάος στα οικονομικά της Sete

Το πολύμηνο κλείσιμο του Πύργου προκάλεσε χάος στα οικονομικά της Sete, η οποία διαχειρίζεται το μνημείο για λογαριασμό των αρχών του Παρισιού. Η εταιρεία αναμένεται να ζητήσει επιπλέον οικονομική επιχορήγηση από την κυβέρνηση και μια ανακεφαλοποίηση ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να επιβιώσει έχοντας δει τα έσοδά της να μειώνονται κατά 75% στα 25 εκατομμύρια ευρώ το 2020. Πύργος του Άιφελ

Το αριστούργημα του αρχιτέκτονα Γουστάβου Άιφελ έχει επίσης αντιμετωπίσει προβλήματα που συνδέονται με την τελευταία φορά που βάφτηκε, η 20η φορά που βάφτηκε εκ νέου από τότε που κατασκευάστηκε το 1889. Οι εργασίες ανεστάλησαν τον Φεβρουάριο εξαιτίας των υψηλών επιπέδων μολύβδου που εντοπίστηκαν στο σημείο, γεγονός που συνιστά κίνδυνο για την υγεία των εργατών.

Έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και το βάψιμο αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου το φθινόπωρο, κάτι που σημαίνει ότι τμήμα της πρόσοψης είναι καλυμμένο με σκαλωσιές και δίχτυα ασφαλείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments