Αθλητισμός

Μάντσεστερ Σίτι: Προς πώληση οι Στέρλινγκ και Μαχρέζ

Μάντσεστερ Σίτι: Προς πώληση οι Στέρλινγκ και Μαχρέζ
Μάντσεστερ Σίτι: Τον κορμό της νέας σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζει η Μάντσεστερ Σίτι, με τους Πολίτες να στοχεύουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Τον σχεδιασμό και την προετοιμασία για τη νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς οι Πολίτες θέλουν να ενισχυθούν, ώστε να καταφέρουν να φθάσουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Στα πλάνα και.. αποχωρήσεις (;)

Ωστόσο, από ότι δείχνουν οι εξελίξεις, η πρωταθλήτρια Αγγλίας προτίθεται να προχωρήσει και σε μερικές πωλήσεις, ώστε να έχει σε ισορροπία τα οικονομικά της. Μάντσεστερ Σίτι

Μάλιστα, είναι διατεθειμένη να αφήσει και μεγάλα ονόματα, ώστε να μην έχει μελλοντικά κάποιο πρόβλημα με το Financial Fair Play.

Σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα, η Σίτι έχει βάλει στη… μαύρη λίστα τους Ραχίμ Στέρλιγνκ και Ριγιάντ Μαχρέζ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν είναι untouchables στα πλάνα του Πεπ Γκουαρντιόλα, και εφόσον φθάσουν προτάσεις θα αποχωρήσουν από το «Έτιχαντ».

Μάντσεστερ Σίτι: Λίγα λόγια για την ομάδα

Η Μάντσεστερ Σίτι (αγγλικά: Manchester City) είναι επαγγελματική αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα που εδρεύει στο Μάντσεστερ. Αγωνίζεται στην κορυφαία Αγγλική κατηγορία, την Πρέμιερ Λιγκ. Ιδρύθηκε το 1880 με το όνομα Σέιντ Μαρξ, μετονομάστηκε σε Άρντγουικ το 1887 και απέκτησε το σημερινό της όνομα το 1894. Η ομάδα αγωνίζεται στο Σίτι οφ Μάντσεστερ Στέιντιουμ γνωστο ως Etihad Stadium από το 2003, τελευταία γνωστό ως Έττιχαντ Στέιντιουμ μετά από σημαντική εμπορική συμφωνία που υπέγραψε ο σύλλογος, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής του στο Μέιν Ρόουντ. Μάντσεστερ Σίτι

Η πιο επιτυχημένη περίοδος της ομάδας ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές αυτής του 1970, όταν κατέκτησε τον τίτλο της A΄ Εθνικής, το Κύπελλο Αγγλίας, το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Κυπελλούχων υπό τις οδηγίες των Τζόου Μέρσερ και Μάλκομ Άλισον και με παίκτες όπως οι Κόλιν Μπελ, Μάικ Σάμερμπι και Φράνσις Λι.

Μετά την ήττα της στον τελικό του Κυπέλλου το 1981, άρχισε μια περίοδος κατάρρευσης της ομάδας που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου το 1998. Έκτοτε η ομάδα απέκτησε και πάλι την χαμένη της αίγλη, αγωνιζόμενη στην κατηγορία όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της, την Πρέμιερ Λιγκ. Το 2011 η ομάδα προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας καταλάβει την σεζόν 2010/11 την τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Την ίδια χρονιά κατέκτησε το Κύπελλο. Την περίοδο 2011-2012 ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια της Πρέμιερ Λιγκ μετά από 44 χρόνια. Μετράει συνολικά 26 εγχώριους τίτλους και έναν ευρωπαϊκό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments