Τεχνολογία

Twitter Fleets: Τέλος στη λειτουργία των «stories»

Twitter Fleets: Τέλος στη λειτουργία των «stories»
Twitter Fleets: Τέλος στη λειτουργία των «stories» μετά από μόλις 9 μήνες. Το Twitter άλλαξε γμώμη και ακυρώνει τα stories .

Το Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς το Twitter ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό. Τα Twitter Fleets ήταν η απάντηση του Twitter στα Instagram Stories, δίνοντας στους χρήστες του τη δυνατότητα να αναρτήσουν προσωρινά κάτι το οποίο θα σβηστεί μετά από λίγο. Δυστυχώς όμως τα Fleets δεν είχαν μεγάλη απήχηση και έτσι το Twitter αποφάσισε να τα αποσύρει στις 3 Αυγούστου.

Τέλος τα Τwitter fleets

«Δημιουργήσαμε τα Fleets ως έναν εφήμερο τρόπο να μοιράζεται ο κόσμος τις φευγαλέες του σκέψεις χωρίς πίεση. Ελπίζαμε πως τα Fleets θα κάνουν περισσότερους ανθρώπους να αισθανθούν άνετα να συμμετέχουν σε μία συζήτηση στο Twitter. Αλλά από τότε που εισάγαμε τα Fleets στο κοινό, δεν είδαμε την αύξηση στον αριθμό των νέων ανθρώπων που ελπίζαμε να συμμετέχουν στη συζήτηση με τα Fleets. Έτσι, από τις 3 Αυγούστου, τα Fleets δε θα είναι πλέον διαθέσιμα στο Twitter».

Twitter fleets

Η απόφαση του Twitter και η ειλικρίνεια του για το λόγο της απόσυρσης είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Η εισαγωγή των Stories στο Instagram εκτόξευσε τη χρήση της πλατφόρμας. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη στο Twitter, δείχνοντας ίσως τη διαφορά στο κοινό που χρησιμοποιεί τα δύο μέσα.

Twitter: Ινδία και η ασυλία σχετικά με το περιεχόμενο

Twitter iOS: Νέα υπηρεσία πρόκειται να κάνει διαθέσιμη στο κοινό η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα tweets.

Το Twitter ανακοινώνει διαρκώς μία νέα λειτουργία προκειμένου να κρατά το περιεχόμενο ανανεωμένο, μία από αυτές είναι και το Twitter Spaces. Μετά τις ανακοινώσεις για το «undo send», τώρα ετοιμάζει μία νέα λειτουργία που έχει να κάνει με την εφαρμογή που είναι διαθέσιμη σε λογισμικό iOS.

Ειδικότερα, η εφαρμογή του Twitter στο iOS επιτρέπει στα tweets σας να γίνονται Instagram Stories με χαρακτηριστική ευκολία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις το Share και από εκεί να επιλέξεις το Instagram Stories.

Twitter iOS

Πως θα λειτουργεί

Μέχρι σήμερα, για να μπορείς να μοιραστείς ένα tweet σε ένα story στο Instagram θα πρέπει να κάνεις screenshot από το Twitter και μετά να το μοιραστείς στο Instagram. Με τη νέα διαδικασία, τα πράγματα γίνονται απλούστερα και πολύ πιο γρήγορα, αφού το tweet που επιλέγεις να μοιραστείς αλλάζει αυτομάτως σε μέγεθος και τοποθετείται με τον σωστό τρόπο στη θέση που πρέπει για να φαίνεται καλά το Instagram Story που προκύπτει.

Η αντίστροφη διαδικασία είναι εκείνη που παραμένει ως έχει και εξακολουθεί να παρουσιάζει δυσκολίες, δηλαδή εάν προσπαθήσεις να μοιραστείς περιεχόμενο από το Instagram προς το Twitter, τότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. To link από το Instagram εμφανίζεται ως έχει, χωρίς να γίνεται προεπισκόπηση της δημοσίευσης, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments