Τεχνολογία

Twitter: Ινδία και η ασυλία σχετικά με το περιεχόμενο

Twitter: Ινδία και η ασυλία σχετικά με το περιεχόμενο
Twitter: τα δικαστήρια της Ινδίας και όχι η κυβέρνηση είναι αυτά που έχουν την εξουσία να βάλουν ένα τέλος στον «ασφαλή χώρο» του Twitter.
Twitter: τα δικαστήρια της Ινδίας και όχι η κυβέρνηση είναι αυτά που έχουν την εξουσία να βάλουν ένα τέλος στον «ασφαλή χώρο» του Twitter.

Η κυβέρνηση της Ινδίας υπέβαλε αγωγή κατά του Twitter, ισχυριζόμενη ότι δεν ακολουθεί τους νέους τεχνολογικούς κανόνες και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εκδότης. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που θεσπίστηκαν και την ενότητα 79 αυτών, οι εταιρείες κοινωνικών μέσων δικτύωσης απολαμβάνουν τη «σωσίβια λέμβο», καθώς δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από χρήστες στην πλατφόρμα τους.

Τι υποστηρίζει η κυβέρνηση

Η ινδική κυβέρνηση, καταθέτοντας την αγωγή, προτρέπει το δικαστήριο να αφαιρέσει την ασυλία του Twitter, καθώς δεν συμμορφώθηκε με τους νέους κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ τον Μάιο. Εάν το δικαστήριο συμβιβαστεί με την κυβέρνηση, αυτό θα επέφερε μια σημαντική αλλαγή στο καθεστώς του Twitter στην Ινδία. Εάν η ασυλία της εταιρείας αφαιρεθεί, θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να υποβάλει ποινικές κατηγορίες στο Twitter για περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες.

Ειδικοί έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν ότι τα δικαστήρια της Ινδίας και όχι η κυβέρνηση είναι αυτά που έχουν την εξουσία να βάλουν ένα τέλος στον «ασφαλή χώρο» του Twitter. Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Πληροφορικής της Ινδίας Ravi Shankar Prasad είπε: Όλες οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις στην Ινδία. Μπορούν να επικρίνουν τον Ravi Shankar Prasad, τον πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε. Το ζήτημα είναι η κακή χρήση των κοινωνικών μέσων. Μερικοί από αυτούς λένε ότι δεσμευόμαστε από τους αμερικανικούς νόμους. Λειτουργείτε στην Ινδία, κερδίζετε χρήματα, αλλά θα επωφελείστε από την αμερικανική νομοθεσία. Αυτό προφανώς δεν είναι πλέον αποδεκτό Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι ελεύθερη να λάβει μέτρα κατά του Twitter. Ζήτησε επίσης από το δικηγόρο του Twitter να συζητήσει με την κυβέρνηση σχετικά με τη συμμόρφωση της εταιρείας σε όλους τους κανόνες.

Υπενθυμίζεται ότι η ινδική κυβέρνηση βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το Twitter εδώ και λίγο καιρό. Λίγους μήνες νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε αναγκάσει το Twitter να καταργήσει ορισμένα posts.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments