Οικονομία

Κορωνοχρέη: Ποιοι υπάγονται στη νέα ρύθμιση – Όλες οι λεπτομέρειες

Κορωνοχρέη: Ποιοι υπάγονται στη νέα ρύθμιση – Όλες οι λεπτομέρειες
Κορωνοχρέη: Η νέα ρύθμιση θα καλύπτει όλη την περίοδο της πανδημίας και αφορά όλους όσους ήταν δικαιούχοι μέτρων στήριξης ή ανήκαν σε διευρυμένη λίστα πληττόμενων ΚΑΔ τον Απρίλιο του 2020 έως 72 δόσεις για τα κορωνοχρέη.

Η νέα ρύθμιση θα καλύπτει όλη την περίοδο της πανδημίας και αφορά όλους όσους ήταν δικαιούχοι μέτρων στήριξης ή ανήκαν σε διευρυμένη λίστα πληττόμενων ΚΑΔ τον Απρίλιο του 2020 έως 72 δόσεις για τα κορωνοχρέη.

Ποιοι υπάγονται στη νέα ρύθμιση

  • Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πληττόμενοι βάσει ΚΑΔ από το Υπουργείο Οικονομικών (θα χρησιμοποιηθεί η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου 2020). Υπολογίζεται ότι στους επιλέξιμους ΚΑΔ περιλαμβάνεται το 78% των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας.
  • Εργαζόμενοι που η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή και έχουν λάβει αποζημίωση ειδικού σκοπού ή είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
  • Ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει μειωμένο μίσθωμα βάσει δήλωσης COVID.
  • Άνεργοι εγγεγραμμένοι το εν λόγω διάστημα στον ΟΑΕΔ.
  • Η ρύθμιση θα περιλαμβάνει χρέη τόσο προς την εφορία (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ) όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπολογίζεται ότι το νέο πλαίσιο θα περικλείει ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 2,2 δισ. ευρώ. Η καταβολή της πρώτης δόσης αναμένεται για τον Ιανουάριο του 2022.
  • Επιπλέον οι ανωτέρω οφειλέτες που απώλεσαν ρύθμιση τμηματικής καταβολής (π.χ. 120 δόσεων) από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα, δύναται να αναβιώνουν τη ρύθμιση με όλα τα ευεργετήματα με την καταβολή της δόσης του Αυγούστου, και οι απολεσθείσες δόσεις μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης.

Ποια τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης

  • Θα καλύπτει οφειλές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021
  • Θα διευρύνει τον αριθμό των δόσεων σε 36 άτοκες και σε 72 με χαμηλό επιτόκιο 2,5%
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments