Άποψη

Και άλλη δουλεμπορική ΜΚΟ στη φάκα – Traffickers και κατάσκοποι με ανθρωπιστική «βιτρίνα»

Και άλλη δουλεμπορική ΜΚΟ στη φάκα – Traffickers και κατάσκοποι με ανθρωπιστική «βιτρίνα»
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr αναφέρεται στο μεταναστευτικό ζήτημα και συγκεκριμένα στην δράση συγκεκριμένων ΜΚΟ.

«Σύμπτωση» επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, λάθος επαναλαμβανόμενο παύει να είναι λάθος και παραπέμπει σε σκοπιμότητα, το να επαναλμβάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα είναι παράνοια, όλα αυτά τα ωραία κλισέ βρίσκουν την επιβεβαίωσή τους στο μεταναστευτικό και στο οργανικά συνδεδεμένο ζήτημα των ΜΚΟ.

Προχθές εξαρθρώθηκε στη Λέσβο από την ΕΥΠ, την Αντιτρομοκρατική και το Λιμενικό (ακόμη ένα) κύκλωμα που είχε ως βιτρίνα ΜΚΟ, μέλη της οποίας κατηγορούνται για δουλεμπόριο και κατασκοπεία. Διόλου παράξενο. Δυστυχώς. Δεν χρειάζεται να εργάζεται κάποιος στην ΕΥΠ ή στην Αντιτρομοκρατική για να συμπεράνει ότι πολλές από αυτές τις οργανώσεις που εμφανίζονται ως ΜΚΟ είναι στην πραγματικότητα εγκληματικές οργανώσεις διακινητών οι οποίες με πρόσχημα δήθεν ανθρωπιστική δράση διενεργούν trafficking σε μαζική κλίμακα αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων.

Ταυτόχρονα, επειδή για να κάνουν τη διακίνηση πρέπει να έχουν πληροφορίες για τις κινήσεις των Ελληνικών Αρχών και να τις μοιράζονται με τους συνεργούς τους στα μικρασιατικά παράλια, ασκούν κατασκοπεία εις βάρος της χώρας και υπέρ της Τουρκίας η οποία συμμετέχει και οργανώνει με τους μηχανισμούς της τις λαθρομεταναστευτικές ροές.

Ο υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, ανακοίνωσε ότι το κύκλωμα «λειτουργώντας κατ' επίφαση ανθρωπιστικά, μέσω κλειστών ομάδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο, αλλά και με τη χρήση συγκεκριμένης εφαρμογής τηλεφωνικών συνδέσεων, παρείχαν σε προερχόμενες από την Τουρκία μεταναστευτικές ροές, αλλά και λάμβαναν από αυτές, πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα».

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχαν συλληφθεί 33 μέλη άλλης ΜΚΟ με τις ίδιες κατηγορίες. Αν σκεφθεί κάποιος ότι όλα αυτά τα χρόνια της μεταναστευτικής ασυδοσίας δραστηριοποιούνται στη χώρα περίπου 500 ΜΚΟ με αυτό το αντικείμενο, καταλαβαίνει τι έχει συμβεί, τι γίνεται ακόμα και πόσο βαριές είναι οι ευθύνες εκείνων που άφησαν τη χώρα να γίνει πεδίο παραγωγής μαύρου δουλεμπορικού χρήματος και πρακτόρευσης.

Είναι πιθανό ορισμένοι εξ αυτών που είχαν την πολιτική ευθύνη για τη μετατροπή της Ελλάδας σε γιάφκα δουλεμπόρων και πρακτόρων, να είχαν ή και έχουν και άλλου είδους εμπλοκή με τα κυκλώματα και έτσι εξηγείται η ζέση τους να δοθεί άπλετος χώρος σε ΜΚΟ που αποδεικνύονται βιτρίνες εγκληματικών οργανώσεων και η απροθυμία τους να θέσουν υπό έλεγχο την κραυγαλέα παράνομη και πρακτορίστικη δραστηριότητα.

Κουνούσαν το δάκτυλο στους κατοίκους των νησιών που αντιδρούσαν για τον εποικισμό του τόπου τους και την καταστροφή της ζωής τους κατηγορώντας τους για «ρατσιστές» και από πίσω δουλέμποροι και πράκτορες έβγαζαν και βγάζουν εκατομμύρια, αποσταθεροποιώντας παράλληλα τη χώρα και προωθώντας τον σχεδιασμό της Τουρκίας.

Επειδή τα διεθνή και εγχώρια κυκλώματα συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και παρά τον μετριασμό της έντασης το σχέδιο και η μπίζνα προχωρούν, θα ήταν καλή ιδέα να οριστεί ένας εισαγγελέας και μία δικαστική- αστυνομική task force οι οποίοι θα ασχοληθούν αποκλειστικά με τον θαυμαστό κόσμο του μεταναστευτικού και των ΜΚΟ. Θα είναι μία κίνηση με νόημα και με αποτέλεσμα και παράλληλα θα σταλεί μήνυμα στη δικαιολογημένα καχύποπτη κοινή γνώμη ότι το διεθνές και εγχώριο δουλεμπορικό κύκλωμα δεν έχει (πλέον; ) απολήξεις στο πολιτικό σύστημα…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments