ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ιωάννα Δρέττα
Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece
Άλκης Παναγόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος του Ever Eden Beach Resort

Δρέττα – Παναγόπουλος στο pagenews.gr: Δύσκολη αλλά καλύτερη από την περσινή η τουριστική σεζόν

Δρέττα - Παναγόπουλος στο pagenews.gr: Δύο άνθρωποι του τουρισμού αναφέρθηκαν στις δυσκολίες της φετινής τουριστικής σεζόν, η οποία όμως όπως είπαν, είναι καλύτερη από τον περσινή.

Η Ιωάννα Δρέττα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece και ο Άλκης Παναγόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ever Eden Beach Resort μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη όπου αναφέρθηκαν στη φετινή τουριστική σεζόν και τις δυσκολίες της.

Ιωάννα Δρέττα: Τι δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece

«Είχαμε πει εξαρχής πως αυτό που καθοδηγεί την τουριστική σεζόν εξαρχής θα ήταν ο κορωνοϊός. Πριν από ένα μήνα η αμερικανική αγορά ήταν ανοιχτή, η Αγγλία κλειστή, όπως και η Ρωσία, ενώ η Γερμανία ήταν σε χαμηλούς ρυθμούς. Ένα μήνα μετά, η Αγγλία άνοιξε, όπως και η Ρωσία σε ένα βαθμό, η Αμερική συνεχίζει δυνατά ενώ η Γερμανία έχει επιβάλει PCR test στην επιστροφή των τουριστών», δήλωσε η κ. Δρέττα.

«Η αλλαγή του κλίματος μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη», δήλωσε και πρόσθεσε πως θα ήταν επίφοβο να κάνουμε προβλέψεις αναφερόμενη στα έσοδα της φετινής τουριστικής σεζόν. Η κ. Δρέττα τόνισε ακόμη πως υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι το 2021 θα είναι η χρονιά όπου θα καλυφθεί η «χασούρα» του 2020, κάτι το οποίος όμως ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει, καθώς θα είναι ακόμη μία δύσκολη χρονιά αν και είναι καλύτερη από την περσινή.

Άλκης Παναγόπουλος: Η φετινή σεζόν θα είναι ζημιογόνα για πολλές εταιρείες

Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη, αν και καλύτερη από την περσινή δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος, που τόνισε πως παρά τις δυσκολίες είχε βρεθεί επιτέλους ένας «ρυθμός», όμως μετά ήρθε η έξαρση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Παράλληλα, εκτίμησε πως η φετινή σεζόν θα είναι ζημιογόνα για πολλές εταιρείες που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Δρέττα - Παναγόπουλος στο pagenews.gr

Όσον αφορά τώρα τους επισκέπτες είπε πως η ελληνική αγορά φέτος είναι πολύ δυνατή, όπως και η αγγλική, ενώ σημαντική είναι και η αμερικανική. Δήλωσε επίσης πως υπάρχει μια γενικότερη εικόνα για όλη τη σεζόν, ξεκαθάρισε όμως πως υπάρχουν πολλές αλλαγές που μπορεί να γίνουν την τελευταία στιγμή. Όσον αφορά το αν υπήρξαν ακυρώσεις δήλωσε πως παρατηρήθηκαν κατά βάση από τη Μέση Ανατολή και όχι από αλλού.

Δρέττα – Παναγόπουλος στο pagenews.gr: Τι είπαν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση-τουρισμό

Όσον αφορά ένα ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υπαλλήλους που εργάζονται στον τομέα της εστίασης, ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε πως θα συμφωνούσε με μια τέτοια εξέλιξη, καθώς θα ένιωθαν πιο ασφαλείς όχι μόνο οι επαγγελματίες του χώρου, αλλά θα ήταν και ένα κίνητρο για τους τουρίστες, ώστε να νιώθουν ασφαλέστεροι στην Ελλάδα.

Η κ. Δρέττα με τη σειρά της δήλωσε βέβαιη πως οι εμβολιασμοί θα αυξηθούν, καθώς όσο περνάει ο καιρός η συζήτηση θα ωριμάσει για το συγκεκριμένο θέμα και θα καμφθούν πολλές από τις ενστάσεις που έχουν αρκετοί συμπολίτες μας.

Πως θα πρέπει να παρουσιάζεται η Ελλάδα

Η κ. Δρέττα σημείωσε πως όταν θα κάνουμε εκστρατείες για να αναδείξουμε το τουριστικό brand της Ελλάδας, αυτό θα πρέπει να γίνεται δείχνοντας την εικόνα ενός τεράστιου τουριστικού brand και να μην ικετεύει για να έρθουν τουρίστες. Το μήνυμα που στέλνουμε θα πρέπει να μπορεί να ευσταθεί όσο και αν αλλάζουν οι συνθήκες.

Συνεδριακός τουρισμός

Τέλος, ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε πως φαίνεται να υπάρχει και μία ανάκαμψη στο συνεδριακό τουρισμό, τονίζοντας πως υπάρχουν δουλειές για τον Οκτώβριο, αν δεν υπάρξει μια σοβαρή αλλαγή με τον κορωνοϊό.