Αθλητισμός

Κραϊόβα: Τέλος ο Ουζουνίδης

Κραϊόβα: Τέλος ο Ουζουνίδης
Κραϊόβα: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απολύθηκε λίγους μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ρουμάνικου συλλόγου.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία της Κραϊόβα. Ο Έλληνας τεχνικός βρισκόταν από τον Φεβρουάριο στην Κραϊόβα, μετρώντας 13 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες μέχρι στιγμής, ενώ νωρίτερα είχε κατακτήσει με την ομάδα το Κύπελλο Ρουμανίας αλλά και το Σούπερ Καπ.

Ειδικότερα, ο Έλληνας τεχνικός απολύθηκε από τη διοίκηση μετά την ήττα του ρουμάνικου συλλόγου από τη Λάτσι στην Αλβανία για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για το Europa Conference League και αποτελεί παρελθόν λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Οι λόγοι της απόλυσης

Ο πρόεδρος της Κραϊόβα,Σορίν Τσάρτου, ζήτησε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βάλει παίκτες στην ενδεκάδα που ο ίδιος δεν ήθελε. Αυτός αρνήθηκε, με αποτέλεσμα ο να αποφασίσει να τον διώξει.

Ακόμη, αν και η ομάδα είχε κάνει τόσες σημαντικές επιτυχίες, ο πρόεδρος της δεν έκανε μεταγραφές, κάτι που φυσικά είχε ζητήσει ο Έλληνας προπονητής. Παράλληλα, η ομάδα ήταν έτοιμη να πουλήσει το αστέρι της, τον Τσικαλντάου.

Έκπληκτοι έχουν μείνει όλοι οι παίκτες από την απόφαση του προέδρου της Κραϊόβα, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι τελειώνει η συνεργασία τους με τον προπονητή που κατέκτησαν μόλις πριν λίγες μέρες Σούπερ Καπ και πριν λίγους μήνες Κύπελλο.

Το Who is Who του Μαρίνου Ουζουνίδη

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του αμυντικού, σημειώνοντας ωστόσο αρκετά τέρματα στις προωθήσεις του.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα νέων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης το διάστημα 1983–1986, συνεχίζοντας στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1986-87). Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε στην Ξάνθη με την οποία έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Στα πέντε χρόνια (1987-1992) που αγωνίστηκε στην ομάδα της Θράκης είχε 140 συμμετοχές και 16 τέρματα, κάνοντας μεγάλους συλλόγους να ενδιαφερθούν γι’ αυτόν.

Το 1992 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό όπου γνώρισε την απόλυτη καταξίωση σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη. Κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας το 1995 και το 1996 και 2 Κύπελλα Ελλάδας (1994 και 1995), ενώ ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League την περίοδο 1995-1996.

Το 1997 πήγε στη γαλλική Χάβρη, όπου έμεινε δύο χρόνια έχοντας 36 συμμετοχές. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του Πανηλειακού (1999-2001). Το 2001 πήρε μεταγραφή για την Κύπρο και το ΑΠΟΕΛ για δύο περιόδους (2001-2003, 49 εμφανίσεις 5 τέρματα) όπου και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, μετρώντας συνολικά 418 συμμετοχές σε πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας. Με την Ελλάδα αγωνίστηκε από το 1991 μέχρι το 2001 έχοντας 50 συνολικά συμμετοχές. Επί εποχής Βασίλη Δανιήλ αποτελούσε ένα από τα βασικά στελέχη της και μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα δημιούργησαν ένα πολύ καλό αμυντικό δίδυμο, ενώ υπήρξε και αρχηγός της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments