Ελλάδα

Ανεμβολίαστοι μέτρα: Υποχρεωτικά δύο τεστ την βδομάδα

Ανεμβολίαστοι μέτρα: Υποχρεωτικά δύο τεστ την βδομάδα
Ανεμβολίαστοι μέτρα: Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την απόφαση για νέα μέτρα.

Δύο υποχρεωτικά τεστ για τον κορωνοϊό την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν από δω και πέρα όσοι ανεμβολίαστοι εργάζονται σε τουρισμό και εστίαση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε ο υφυπουργός πρόκειται για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η εισήγηση αυτή από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, σημαίνει στην ουσία, ότι αν κάποιος εργαζόμενος στον τουρισμό δεν έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλεται εβδομαδιαία σε ένα self και σε ένα rapid τεστ, με το κόστος κατά πάσα πιθανότητα να βαραίνει τον ίδιο τον εργαζόμενο. Ανεμβολίαστοι μέτρα

Ανεμβολίαστοι μέτρα: Τι θα γίνει με τη Μύκονο

Αναφορικά με τη Μύκονο, τόνισε πως τα δεδομένα δείχνουν μικρή τάση μείωσης, αλλά η κατάσταση ακόμη είναι κρίσιμη. Νέες συρροές είπε πως δεν υπάρχουν κι έτσι φαίνεται πως το μίνι lockdown έφερε αποτέλεσμα. Τόνισε στην συνέχεια πως τα μέτρα στη Μύκονο θα ισχύουν κανονικά μέχρι και την προσεχή Δευτέρα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα ανακοινωθεί αν θα παραταθούν ή όχι. Χαρδαλιάς

Επιπρόσθετα απάντησε και στην κριτική που ακούστηκε περί… πισωγυρισμάτων για τα μέτρα στην Μύκονο, λέγοντας πως αν τα μέτρα δεν είχαν παρθεί, τότε όλοι όσοι ασκούν σήμερα κριτική, θα έκαναν το ίδιο, κατηγορώντας όμως την κυβέρνηση για το ότι δεν θα είχε πάρει τα μέτρα.

Ανεμβολίαστοι μέτρα: Με υπουργική απόφαση η επέκταση της υποχρέωσης εμβολιασμού

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, ο υπουργός Υγείας εξουσιοδοτείται όχι μόνο για την εξειδίκευση μέτρων αλλά και για την επέκταση των κατηγοριών στις οποίες δύναται να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολισμός, λαμβανομένων υπόψη των δεδομένων της δημόσιας υγείας και της σοβαρότητας της νόσου.

Ταυτόχρονα ο κ. Κοντοζαμάνης, διευκρίνισε ότι στην τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομιών συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό του ΕΚΑΒ και παράλληλα παρατείνονται για επιπλέον τρεις μήνες οι τρίμηνες συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού που θα προσληφθεί στη θέση εκείνων που δεν θα εμβολιαστούν.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την πρόθεση της πολιτείας να επεκτείνει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και σε άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων με τους εκπαιδευτικούς να είναι η κατηγορία που πιθανώς ενταχθεί στη λίστα της υποχρεωτικότητας.

Ανεμβολίαστοι μέτρα: Ανησυχία για τις «πορτοκαλί» περιοχές

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας θα υπάρξει υπενθύμιση για ισχυρή σύσταση για την χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Αναφορικά με τη Μύκονο, φαίνεται να καταγράφεται σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων και τα έκτακτα μέτρα θα αρθούν από την Δευτέρα. Ωστόσο, όπου χρειαστεί μπορεί να γίνουν σημειακές παρεμβάσεις, ενώ δεν αναμένονται ανακοινώσεις για μέτρα σε άλλο νησί.

Βάσει και των τελευταίων στοιχείων από τις καθημερινές επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ, στο επίκεντρο βρίσκονται: Πάρος, Σαντορίνη, Ίος, Ρόδος και Κέρκυρα.

Ανεμβολίαστοι μέτρα: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας υπό το πρίσμα και της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται με τρομακτικό τρόπο κάτι που καθιστά επιβεβλημένο τον εμβολιασμό. Αυτήν την στιγμή πάντως, όπως είπε, υπάρχει μία μείωση της αύξησης των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. «Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά» προειδοποίησε

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments