Διεθνή

Πλημμύρες Γερμανία: Καταστράφηκαν 600 χιλιόμετρα γραμμών

Πλημμύρες Γερμανία: Καταστράφηκαν 600 χιλιόμετρα γραμμών
Πλημμύρες Γερμανία: Τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες – Καταστράφηκαν 600 χιλιόμετρα γραμμών

Οι φονικές πλημμύρες στη Γερμανία άφησαν πίσω τους τόσο μεγάλες καταστροφές που η χώρα της κεντρικής Ευρώπης είχε να αντιμετωπίσει για δεκαετίες. Στην υποχώρηση του νερού, φαίνεται η ολοσχερής καταστροφή στο οδικό δίκτυο και στους σιδηροδρόμους. Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB) μιλούν για καταστροφή ιστορικής κλίμακας, που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία καταστράφηκαν γραμμές μήκους 600 χιλιομέτρων, 50 γέφυρες, 180 διαβάσεις, αγωγούς και την σηματοδότηση. Προκλήθηκαν ζημίες ύψους περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στον πρώτο ενδιάμεσο απολογισμό που δημοσίευσε η εταιρεία κάνει λόγο για «γιγαντιαία προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών». Ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι ζημιές σε περισσότερες από 50 γέφυρες. Επίσης, 180 διαβάσεις, σχεδόν 40 συστήματα σηματοδότησης και πάνω από 1.000 εναέριες γραμμές επαφής και σηματοδότες υπέστησαν ζημιές. Πλημμύρες Γερμανία

Πολλοί σιδηροδρομικοί σταθμοί επλήγησαν επίσης από την καταιγίδα, ανέφεραν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB), συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων και των συστημάτων φωτισμού.

«Η υποδομή μας δεν καταστράφηκε ποτέ σε μια τέτοια κλίμακα», δήλωσε ο Φόλκερ Χέντσελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής DB Netz AG των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση εγκαταστάσεων και συντήρησης. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο όγκος του νερού προκάλεσε ζημίες ύψους περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ήταν ήδη γνωστό ότι οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι θα πρέπει να κατασκευάσουν πλήρως ή να ανακαινίσουν επτά γραμμές στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες. Σύμφωνα με τους DB, καταστράφηκαν συνολικά σιδηροδρομικές γραμμές μήκους 600 χιλιομέτρων.

Πλημμήρες Γερμανία:

Φον ντερ Λάιεν για πλημμύρες στην Ευρώπη: «Η καρδιά μου πόνεσε όταν συνάντησα ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, τις οικονομίες μιας ζωής».

Πλημμύρες Γερμανία

Τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες στη Βαλλονία επισκέφθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μαζί με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Αλεξάντερ ντερ Κρόο, και τον επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Φον ντερ Λάιεν για τις φονικές πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη: Οι δηλώσεις της Ευρωπαίας αξιωματούχου

«Στο Ροσφόρ και το Πεπινστέρ είδα την καταστροφή των πλημμυρών» σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Η καρδιά μου πόνεσε όταν συνάντησα ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, τις οικονομίες μιας ζωής. Τους είπα: Η Ευρώπη είναι μαζί σας. Μοιραζόμαστε τη θλίψη σας. Θα σας βοηθήσουμε να ξαναχτίσετε» προσέθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments