Αθλητισμός

Δημοσθένης Καρμοίρης: Απολύθηκε από την ΕΡΤ

Δημοσθένης Καρμοίρης: Απολύθηκε από την ΕΡΤ
Δημοσθένης Καρμοίρης: Οι αντιδράσεις στα σχόλια που έκανε, έφεραν την απομάκρυνσή του από την ΕΡΤ.

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αποτελεί παρελθόν από την ΕΡΤ μετά και τα ρατσιστικά σχόλια για τους Νοτιοκορεάτες. Σάλο είχαν προκαλέσει και οι δηλώσεις του για την Άννα Κορακάκη.

Δημοσθένης Καρμοίρης: Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1».

Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος είχε προκαλέσει αρχικά την έντονη αντίδραση της οικογένειας της Άννας Κορακάκη, μετά το σχόλιό του ότι τα «θαλάσσωσε» στην προσπάθειά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ενώ ακολούθησε το σχόλιό του για τους Κορεάτες.

Δημοσθένης Καρμοίρης

Δημοσθένης Καρμοίρης: Το περιστατικό που προκάλεσε αντιδράσεις

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ και κατά τον σχολιασμό της ήττας του Παναγιώτη Γκιώνη από τον Νοτιοκορεάτη Ζεούνγκ, ο εκ των παρουσιαστών, αθλητικογράφος, Δημοσθένης Καρμοίρης, αφού πρώτα εξήρε την ικανότητα των Νοτιοκορεατών στο πινγκ πονγκ λέγοντας ότι «δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ», στη συνέχεια θέλησε (μάταια) να αστειευτεί.

«Όταν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;» είπε. Ωστόσο δεν πρόκειται για αστεϊσμό αλλά για ρατσιστικό σχόλιο, το οποίο ιδίως στην δημόσια τηλεόραση θα έπρεπε να είναι απαγορευτικό. Ο ίδιος δημοσιογράφος λίγες ημέρες πριν είχε πει ότι η Άννα Κορακάκη, η οποία αναδείχθηκε έκτη στους Ολυμπιακούς αγώνες, «τα θαλάσσωσε», προκαλώντας πάλι αντιδράσεις. Δημοσθένης Καρμοίρης

Δημοσθένης Καρμοίρης: Η συγγνώμη για το σχόλιο με την Κορακάκη

«Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος. Θεωρώ- κι αυτό είναι μια καθαρά προσωπική μου εκτίμηση- πως τις τελευταίες ημέρες συνέβησαν κάποια ατυχή γεγονότα, με αποτέλεσμα να με συμπαρασύρει η γενικότερη… δίνη. Ίσως η έκφρασή μου «Τα θαλάσσωσε η Άννα Κορακάκη» να ήταν υπερβολική και άτυχη και αν στενοχώρησα την αξιοσέβαστη αθλήτριά μας ή την οικογένειά της, ζητώ δημόσια συγγνώμη. Εξυπακούεται πως δεν είχα αυτό τον σκοπό.

Ήταν ένας τρόπος έκφρασης (που, ξαναλέω, μπορεί να ήταν και άστοχος) για να πω ότι σύμφωνα με τα όσα αδιανόητα έχει προσφέρει έως και σήμερα η Άννα αλλά και σύμφωνα με την κλάση και την ποιότητά της, ελπίζαμε και περιμέναμε κάτι καλύτερο από την 6η θέση που κατέλαβε εν τέλει.

Ήταν μια απάντηση εν τη ρύμη του λόγου προς τον συμπαρουσιαστή της εκπομπής «Αθήνα-Τόκιο», τον Κώστα Λασκαράτο, όταν μου απηύθυνε το λόγο για να σχολιάσω την εμφάνιση της Κορακάκη. Τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στην Άννα και αυτό δεν αμφισβητείται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αθλητικογράφος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments