Ελλάδα

Φωτιά Σταμάτα: Ποινική δίωξη στον μελισσοκόμο

Φωτιά Σταμάτα: Ποινική δίωξη στον μελισσοκόμο
Φωτιά Σταμάτα: Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός μελισσοκόμου, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό εξ αμελείας.

Μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες για την φωτιά στη Σταμάτα Αττικής. Μάλιστα σχετικά με την πυρκαγιά αυτή, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε κάποιες συλλήψεις που στόχο είχαν την εύρεση της αιτίας που συντέλεσε στο να ανάψει η εστία στην περιοχή. Τελικώς, αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα εμπρησμού εξ αμελείας.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη συνελήφθη ένας μελισσοκόμος στον οποίο  ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα του εμπρησμού από αμέλεια, από τον οποίο μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή, και του εμπρησμού δασικής έκτασης από αμέλεια. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Από μελίσσια ξεκίνησε η φωτιά

Νωρίτερα, είχαν γίνει από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος οι πρώτες τέσσερις προσαγωγές. Οι προσαχθέντες μελισσοκόμοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να τους σχετίζει με την έναρξη της πυρκαγιάς. Αρμόδιες πηγες λένε ωστόσο , πως η φωτιά ξεκίνησε- κατά πασα πιθανότητα από μελίσσια, ενώ σε όλα τα σημεία πριν από λίγες ημέρες η γενική Γραμματεια πολιτικής προστασίας είχε προχωρήσει σε καθαρισμών κλαδιών, ξερών χόρτων και κομμένων δέντρων. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λογος που η φωτιά «μαζεύτηκε» σχετικά γρήγορα και δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι φωτιές στα διαφορετικά σημεία τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι, με τις πηγές από το πυροσβεστικό σώμα να αναφέρουν στο protothema.grπως έχουν καεί ή υποστεί ζημιές δεκάδες σπίτια, καθώς και αρκετά αυτοκίνητα.

Ζημιές σε σπίτια

«Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, είναι μεγάλο το μέτωπο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η κατάσταση, είναι λίγο καλύτερη. Μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα δούμε τις ζημιές μας. Πρέπει να σβήσει η φωτιά τώρα», υπογράμμισε ο κ. Καλαφατέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου έκανε λόγο για εμπρησμό.

Σε όλα τα σημεία, βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί, εξακολουθούν να επιχειρούν ακόμη και αυτή την ώρα 310 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα, 12 Ε/Π και 9 Α/Φ, ενώ στην κατάσβεση συμμετείχε και το BERIEV-200. Συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες. «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ήταν το μήνυμα που εστάλη άμεσα από το 112 σε όλους όσοι κατοικούν στις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments