Πολιτική

Σακελλαροπούλου με Αμπντάλα : Η Ελλάδα στο πρόσωπό σας βλέπει έναν σύγχρονο ηγέτη

Σακελλαροπούλου με Αμπντάλα : Η Ελλάδα στο πρόσωπό σας βλέπει έναν σύγχρονο ηγέτη
Σακελλαροπούλου με Αμπντάλα: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για την τριμερή συνάντηση Κορυφής Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για την τριμερή συνάντηση Κορυφής Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου.

Σακελλαροπούλου: Ιστορικοί δεσμοί φιλίας ανάμεσα σε Ιορδανία και Ελλάδα

Στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα στην Ιορδανία και την Ελλάδα αναφέρθηκε η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, καθώς και στα περιθώρια ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων .

Τι δήλωσε η ΠτΔ

Η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι οι στενοί δεσμοί έχουν αποτελέσει τη βάση για πολύ ισχυρές διμερείς σχέσεις που διαρκώς ενδυναμώνονται και οι οποίες βεβαίως στηρίζονται στο κοινό μας όραμα για ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στη διεθνή νομιμότητα.

«Σε αυτή τη βάση, η Ελλάδα επιθυμεί την ενδυνάμωση των σχέσεών της με την Ιορδανία, γιατί βλέπει στη χώρα αυτή έναν πυλώνα σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Και στο πρόσωπό σας, Μεγαλειότατε, βλέπει έναν σύγχρονο ηγέτη με δυναμική παρουσία και νηφάλια προσέγγιση και φωνή. Στοιχεία που είναι ιδιαίτερα σημαντικά ενόψει των προκλήσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με Αμπντάλα

Αμπντάλα: Προσβλέπουμε στη διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεών μας

Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θερμά της λόγια και για την ευγενική φιλοξενία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Τριμερή Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου, υπογράμμισε ότι «προσβλέπουμε στη διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεών μας, οι οποίες, ούτως ή άλλως, είναι εξαιρετικές» και πρόσθεσε: «Έχουμε μια μακρά ιστορία συνεργασίας σε διάφορα ζητήματα, όπως και συνεργασία για την αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων, είτε μιλάμε για ζητήματα όπως η Covid, είτε μιλάμε για ζητήματα όπως το προσφυγικό. Σε κάθε περίπτωση, συνεργαζόμαστε και οικοδομούμε γέφυρες μαζί».

Επίσης σημείωσε ότι «ιστορικά, πράγματι έχουμε μια στενή ιδιαίτερη σχέση, μια ειδική σχέση και γι’ αυτό ακριβώς είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα και τώρα προσβλέπω και στην επερχόμενη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας». Συνάντηση Σακελλαροπούλου με Αμπντάλα

Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι «φεύγοντας, παίρνω μαζί μου ένα μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο συνεργαζόμαστε καλά, θα συνεργαστούμε έτι περαιτέρω εξαιρετικά, διότι μπροστά μας έχουμε ένα μέλλον ενθαρρυντικό. Εξ ου και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, εσάς προσωπικά, την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τους Έλληνες πολίτες, τόσο για τη συνεργασία όσο και για την ευγενική φιλοξενία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments