Οικονομία

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε επίπεδο ρεκόρ οι μετοχές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε επίπεδο ρεκόρ οι μετοχές
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών με το θετικό αντίκρισμα και αποτέλεσμα εταιρειών να δημιουργεί θετικό κλίμα στις αγορές.

Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών με το θετικό αντίκρισμα και αποτέλεσμα εταιρειών να δημιουργεί θετικό κλίμα στις αγορές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τι έδειξε ο Πανευρωπαϊκός δείκτης

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε μάλιστα άνοδο 0,3% στο ιστορικό υψηλό των 463 μονάδων που σημείωσε στην αρχή της συνεδρίασης.

Ποιες μετοχές σημείωσαν αύξηση

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Airbus, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, σημείωσε αύξηση 3,6% δίνοντας έτσι μεγαλύτερη ώθηση στον STOXX 600 διότι αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις ετήσιες παραδόσεις και τα κέρδη της.

Παράλληλα, άλλες εταιρείες όπως η γαλλική TotalEnergies και η εισηγμένη στη Βρετανία Royal Dutch Shell ενισχύθηκαν κατά 2%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σταθεροποίηση στις μετοχές

Σταθεροποιήθηκαν οι μετοχές στις 20 Ιουλίου μετά την εικόνα που παρουσίασαν μια ημέρα πριν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αξίζει να σημειωθεί πως το ξεκίνημα στις 19 Ιουλίου, των συναλλαγών ήταν το χειρότερο από την αρχή της χρονιάς.

Ποια η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1% στην αρχή της συνεδρίασης, μετά τις ανησυχίες για την ταχεία εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης που οδήγησαν χθες τον δείκτη σε βουτιά 2,3%. Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης κατέγραφαν τη μεγαλύτερη άνοδο, με κέρδη 1,6%, αφού ο όμιλος BHP και η Anglo American ανακοίνωσαν θετικά στοιχεία για την παραγωγή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments