Πολιτική

Πόθεν έσχες: Δημοσιεύθηκαν οι δηλώσεις των πολιτικών

Πόθεν έσχες: Δημοσιεύθηκαν οι δηλώσεις των πολιτικών
Πόθεν έσχες: Δημοσιεύθηκαν οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών. Αφορά τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2020 με χρήση για το 2019.

Δημοσιεύθηκαν οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών. Αφορά τις δηλώσεις που υπέβαλαν το 2020 οι πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί καθώς και οι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μεγάλη κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού.

Οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης αφορούν το 2020 (χρήση 2019). Οι δηλώσεις εμπεριέχουν τα στοιχεία για τα έσοδα από κάθε πηγή που αποκτήθηκε κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, τη μίσθωση θυρίδων σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα επί αυτών, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, κάθε χρήσης οχήματα, πλωτά και εναέρια μέσα, συμμετοχές σε κάθε είδους επιχείρηση, καθώς και δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές.

Δείτε τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

 Στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως δηλώνει εισοδήματα ύψους 82.021,81 ευρώ, εκ των οποίων τα 11.800 ευρώ από ακίνητα.

Για το 2019 δήλωσε εισοδήματα ύψους 32.961,68 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και αποζημίωση πρωθυπουργού ενώ η σύντροφός του κ. Μπέτυ Μπαζιάνα δήλωσε 19.355,78 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες.

Η δήλωσή της περιλαμβάνει ακόμη 33.953 ευρώ (μισθοί κτλ) και 11.845 ευρώ (από ακίνητα) του συζύγου της. Επίσης, ο σύζυγος της κυρίας Γεννηματά έλαβε και 12.549 από αναδρομικά.

Στο πόθεν έσχες του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για το 2020, με χρήση για το 2019, αναφέρονται εισοδήματα 73.466 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση, ενώ η σύζυγός του είχε εισοδήματα 18.176 ευρώ και μόλις 2,50 ευρώ από τόκους και μερίσματα.

Στο πόθεν έσχες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου περιλαμβάνονται εισόδημα 39.500 ευρώ και συνολικές καταθέσεις 520.000 ευρώ.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε καταθέσεις σε τράπεζες της Ελλάδας και της Ελβετίας συνολικού ύψους 141.991 ευρώ. Η σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 1.104 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά όλα τα πόθεν έσχες ΕΔΩ. Πόθεν έσχες

Πόθεν έσχες: «Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε μιλήσει  για «θέμα δημοκρατίας» σημειώνοντας «δημιουργείται ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Νομίζω ότι στον δημόσιο βίο πρέπει να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη και δημοκρατία».

«Ο Πρωθυπουργός δεν τηρεί τους νόμους. Αν τον κ. Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει να είναι υποχρεωμένος να αποδεικνύει πόθεν αποκτήθηκε η περιουσία του, ας αλλάξει το νόμο, αλλά όχι να παρανομεί. Απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για το πόθεν έσχες του. Είναι ατιμωτικό να λες ψέματα για να αποδείξεις ότι δεν παρανόμησες. Αν αυτό συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο Πρωθυπουργός», είχε τονίσει.

«Με τη σημερινή ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας δείχνει ξεκάθαρα ποιος κρύβεται πίσω από τις αθλιότητες κατά του πρωθυπουργού και της συζύγου του και ποιος ενορχηστρώνει τον πόλεμο λάσπης εναντίον τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί μια φορά για συκοφαντική δυσφήμιση, κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και το Πόθεν Εσχες του πρωθυπουργού έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά, όσο ελαχίστων Ελλήνων, από όλες τις αρμόδιες αρχές», τόνισε μεταξύ άλλων σε απάντησή της η Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments