Αθλητισμός

Τζόκοβιτς: Προκρίθηκε στην επόμενη φάση ο Ζβέρεφ

Τζόκοβιτς: Προκρίθηκε στην επόμενη φάση ο Ζβέρεφ
Τζόκοβιτς: Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι κατάφερε να νικήσει και να προκριθεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Τζόκοβιτς και Σβέρεφ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά τένις στο Τόκιο. Ο Ζβέρεφ κατάφερε να νικήσει τον Τζόκοβιτς και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από μία συγκλονιστική εμφάνιση στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά τένις του Τόκιο, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επικράτησε με ανατροπή, 2-1 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς και πήρε το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Ρώσο Χατσάνοφ.

Το παιχνίδι

Ο Γερμανός με όπλο το σερβίς και τα εξαιρετικά του χτυπήματα κατάφερε να εξασφαλίσει το μετάλλιο και με την εμφάνισή του έδειξε ότι πολύ δύσκολα θα χάσει και το χρυσό.

Ο Τζόκοβιτς από την πλευρά του έφτασε ένα βήμα πριν από τον τελικό, που θα τον έβαζε για τα καλά στο παιχνίδι της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου και του Golden Grand Slam (χρυσό Ολυμπιακό και τα τέσσερα κορυφαία Granda Slam, ενώ έχει ήδη κατακτήσει τα τρία και μένει το US Open).

Αν και προηγήθηκε με 6-1 στο πρώτο σετ και ξεκίνησε το δεύτερο με break, ο Ζβέρεφ εξαπέλυσε μία τρομερή αντεπίθεση για το 6-3 και το 1-1, ενώ στο τρίτο έκανε επίδειξη δύναμης κατακτώντας το με 6-1.

Λίγα λόγια για τον αθλητή

Ο Νόβακ «Νόλε» Τζόκοβιτς είναι Σέρβος αντισφαιριστής, σήμερα νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη και νικητής 20 τίτλων γκραν σλαμ. Ο Σέρβος τενίστας έφτασε στο νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης όταν, έπειτα από ένα εκπληκτικό σερί 42 νικών το 2011, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Γουίμπλεντον.

Το 2008 κατέκτησε το πρώτο Γκραντ Σλαμ της καριέρας του, το Αυστραλιανό Όπεν και έγινε ο πρώτος Σέρβος που κατάφερε κάτι τέτοιο. Την επιτυχία αυτή επανέλαβε το 2011, το 2012, το 2013, το 2015 το 2016 το 2019 και το 2020 καθώς και το 2021 .

Έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής παίκτης στην ιστορία με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις του Αυστραλιανού Όπεν. Είναι, επίσης, ο μοναδικός παίκτης που έχει καταφέρει να κερδίσει και τους εννέα τίτλους του ATP World Tour Masters 1000 και ο πρώτος επαγγελματίας που έχει τουλάχιστον 2 κατακτήσεις στα Grand Slam, και μόλις ο τρίτος στην ιστορία του αθλήματος. Κατέκτησε επίσης, το US Open το 2011, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του ως νούμερο 1 στο ταμπλό ενός Γκραντ Σλαμ και το 2014 τον τίτλο στο Γουίμπλεντον. Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο για τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008 και το Ντέιβις Καπ για λογαριασμό της Σερβίας, το 2010. Συνολικά, έχει κερδίσει 84 τίτλους στα μονά και έναν στα διπλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments