Ελλάδα

Γεωργαντάς: Ενεργοποιήθηκαν περίπου 230.000 Freedom Pass

Γεωργαντάς: Ενεργοποιήθηκαν περίπου 230.000 Freedom Pass
Γεωργαντάς: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι πάνω από 200.000 Freedom Pass έχουν ενεργοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Εδώ και μερικές μέρες έχει ενεργοποιηθεί το Freedom Pass και ήδη σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, έχει συγκεντρώσει μεγάλη συμμετοχή. Ακόμη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε αναφέρει στο pagenews.gr πως επτά εκατομμύρια πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. 

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 230.000 είναι οι νέοι που έχουν λάβει το Freedom Pass ενώ ήδη υπάρχει συμμετοχή 900 ατόμων στον εμβολιασμό ηλικιών άνω των 12 ενημέρωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Freedom Pass

“Επίσης το Freedom Pass λειτούργησε θεωρούμε πολύ καλά και έδωσε μια ώθηση”

Όπως επεσήμανε, αν και έχει πολύ λίγες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών, ήδη υπάρχει συμμετοχή 900 ατόμων. Στους νέους ηλικίας 18-24 υπάρχει μια καλή κινητικότητα, όσον αφορά τα ραντεβού για εμβολιασμό, υποστήριξε παράλληλα ο υφυπουργός κάνοντας ειδικότερα λόγο για ικανοποιητική εικόνα.

«Είναι καλός ο ρυθμός αυτός. Επίσης το Freedom Pass λειτούργησε θεωρούμε πολύ καλά και έδωσε μια ώθηση», σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς μεταξύ άλλων αναφέροντας πως περίπου 230.000 τέτοιες κάρτες έχουν ενεργοποιηθεί. «Έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση περίπου 300.000 νέοι κι άλλοι 15.000 εκκρεμούν. Δηλαδή 315.000 νέοι 18-24 ετών είτε εμβολιάστηκαν είτε έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους» είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, όσον αφορά την ηλικιακή ομάδα έως τα 29 ετών, ο υφυπουργός ανέφερε χοντρικά πως για το χρονικό διάστημα από τις 28/6 έως και πριν μια εβδομάδα, είχαν κλειστεί ραντεβού από περίπου 550.000 συμπολίτες μας και οι μισοί ανήκαν στο ηλικιακό φάσμα από 18-35.

Σχετικά με τον ρυθμό των εμβολιασμών

«Οι εμβολιασμοί της πρώτης δόσης κυμαίνονται ανάμεσα σε 40.000-45.000 την ημέρα. Είναι ένας πολύ ικανοποιητικός ρυθμός που θέλουμε να διατηρηθεί, γιατί 45.000 εμβολιασμοί πρώτης δόσης την ημέρα σημαίνει για τον κάθε μήνα περίπου 1,1 εκατ. νέους συμπολίτες μας που εισέρχονται στο σύστημα κι εμβολιάζονται. Αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο μπορούμε αρχές Σεπτεμβρίου να έχουμε πάνω από 7 εκατ. εμβολιασμένους συμπολίτες μας με την πρώτη δόση», εξήγησε.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι πέρα από τις στοχευμένες δράσεις που έχουν ανακοινωθεί για τα απομακρυσμένα σημεία της χώρας, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, βρίσκεται σε εξέλιξη και το σχέδιο πόρτα- πόρτα. «Σε κάθε χωριό ήδη συγκεντρώνονται τα στοιχεία αυτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν έτσι ώστε όταν είναι έτοιμοι οι ιδιώτες γιατροί να μπορέσουν να τους επισκεφθούν για να κάνουν τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς», είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments